Colombiamar 2023

woensdag 8 maart 2023

Organisator

Holland House Colombia

Entreekosten

950,00 EUR

Evenement data

Van 8 maart 2023 20:00 Tot 10 maart 2023 20:00

Van 8 t/m 10 maart 2023 vindt de beurs Colombiamar plaats in Cartagena. Colombia heeft grote ambities op het gebied van scheepsbouw en scheepsreparatie. Zo willen zij o.a. de scheepsreparatie hub worden voor de Verenigde staten en het Caribisch gebied. Eén probleem; maritieme componenten worden weinig lokaal gemaakt. Dit moeten ze allemaal importeren. Mooie kans dus voor Nederlandse bedrijven om te laten zien wat wij in huis hebben! Daarom organiseert Netherlands Maritime Technology (NMT) samen met Holland House Colombia (voor het eerst) een collectieve MKB Lounge op Colombiamar 2023. Ga jij met ons mee?

Colombiamar 2023
Colombiamar is de maritieme beurs in Colombia. De beursvloer en het conferentieprogramma zijn opgezet voor de ontwikkeling van de marine, maritieme en binnenvaart industrie in Colombia. Colombiamar geeft bedrijven actief in deze industrie een platform voor het delen van kennis, innovaties en technologie. Kijk hier voor meer informatie over Colombiamar.

Colombiaanse Markt
De scheepsbouw en –reparatiesector in Colombia is nog niet heel groot maar heeft potentie. Het land heeft toegang tot zowel de Caribische als de Stille Oceaan en ligt dicht bij het Panamakanaal waar 6% van de wereldhandel doorheen gaat. Ook is de Caribische cruise-industrie dichtbij. Verder kent het land lage productiekosten.

Colombia erkent de strategische waarde van deze industrie en wil de groei hiervan stimuleren. Zij doen dit, bijvoorbeeld, door de invoering van het programma ter bevordering van de scheepsbouwindustrie (Proastilleros) in 2018. Dit programma zette het tarief voor de invoer van 395 goederen die nodig zijn voor de productie van schepen of onderdelen daarvan op 0%. Naast scheepsbouw en reparatie kijkt Colombia ook naar mogelijkheden om het binnenlands vervoer via bijvoorbeeld de Magdalena rivier te vergroten, en zijn de ontwikkelingen rondom offshore wind in volle gang. Dit biedt kansen voor Nederlandse maritieme kennis, diensten en producten.

Colombia heeft twee forse scheepswerven aan de Caribische Zee, namelijk Cotecmar en Astivik. Cotecmar heeft in 2019 meer dan 70 schepen gerepareerd en onderhouden. Andere werven zijn onder andere: Inser, INSM, Mompresa, Astilleros Uniban, DMARS, Ferroalquimar, en Corena Ingeniería.

Kansen zijn ook door Nederlanders niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft Damen Shipyards Group in 2019 een contract getekend met Cotecmar voor het ontwerp, engineering en technische assistentie voor de bouw van een 83 meter lang Scientific Marine Research Vessel. Het schip zal gebouwd worden in Colombia op de werf van Cotecmar.

Bekijk hier het onderzoek naar de maritieme industrie in Colombia, in 2020 uitgevoerd door Holland House Colombia en de Nederlandse Overheid. 

Collectief deelnemen in een MKB Lounge
Samen met het Holland House Colombia organiseert NMT een MKB Lounge op de beursvloer. Deze gezamenlijke stand wordt een uitvalsbasis voor de Nederlandse bedrijven die met ons mee gaan. Daarnaast laat het zien wat de Nederlandse maritieme maakindustrie inhoudt en de Colombiaanse markt kan bieden.

Naast de MKB Lounge gaan wij ook proberen om bezoeken te plannen bij de grootste werven in Colombia, die ook in Cartagena gelegen zijn.

Voor wie?
Voor MKB Nederland die actief is in de maritieme maakindustrie. Hieronder vallen o.a. scheepswerven en maritieme toeleveranciers.

Kosten
Deelname bedraagt € 950,- excl. BTW en reis- en verblijfskosten.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 30 november.

Wij hebben minimaal 10 deelnemers nodig om de MKB Lounge door te laten gaan.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Joëlla Lucas, Trade Promotion Coordinator van NMT via
T: 088 44 51 024
E: lucas@maritimetechnology.nl 
of met Jan Willem van Bokhoven, Executive Director van Holland House Colombia via
T: +57 601 744 9566
E: jwvanbokhoven@hollandhouse-colombia.com 

Ga naar website Je verlaat deze website