Economische missie groene waterstof naar Duitsland (Noordrijn-Westfalen) met staatsecretaris Vijlbrief (EZK)

dinsdag 14 november 2023

Duisburg

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlandse Economische Postennet Duitsland

Entreekosten

950,00 EUR

Evenement data

Van 14 november 2023 08:00 Tot 15 november 2023 17:00

Is uw bedrijf internationaal actief in groene waterstof? En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in Duitsland? Neem dan op 14 en 15 november 2023 deel aan de economische missie naar Duitsland.

De missie staat onder leiding van staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Hans Vijlbrief. Zakelijk missieleider is Theo Henrar, voorzitter van FME. Ook plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen, Yvette van Eechoud, reist mee.

Koning Willem-Alexander bij enkele programmaonderdelen

Deze missie loopt parallel aan het werkbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op 14 november aan Noordrijn-Westfalen. Zijn werkbezoek staat in het teken van verschillende waterstofprojecten. Zijne Majesteit de Koning zal aanwezig zijn bij enkele programmaonderdelen van de missie.

Marktkansen in Duitsland voor groene waterstof

Nederland en Duitsland werken samen aan een grensoverschrijdende groene waterstofketen. De buurlanden bouwen samen aan capaciteit voor productie en invoer, infrastructuur en extra kennis van groene waterstof. 

Dit is nodig door de grote vraag naar groene waterstof van de industrie in NRW (en in de rest van Duitsland). Dit alles biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. 

Ga naar website Je verlaat deze website