Handelsmissie agrosector naar Harvest Money Expo in Oeganda

maandag 19 februari 2024

Kampala, in Oeganda

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Landbouwattachénetwerk Buitenlandnetwerk Handelsroute.nl NABC

Entreekosten

500,00 Euro

Evenement data

Van 19 februari 2024 09:00 Tot 25 februari 2024 18:00

Bent u actief in de landbouwsector? En bent u benieuwd naar de kansen en mogelijkheden van ondernemen in Oeganda? Ga dan van 19 tot en met 25 februari 2024 mee met de handelsmissie naar Oeganda. Tijdens deze handelsmissie bezoeken we het evenement Harvest Money Expo.

Agrarische sector in Oeganda

Meer dan 70% van de huishoudens in Oeganda is afhankelijk van landbouw. De agrarische sector in Oeganda en de rest van Oost-Afrika groeit snel. Hierdoor is de vraag naar technologie en vakkennis aanzienlijk gestegen in de afgelopen decennia. Dit geldt voor sectoren als tuinbouw, aardappelen, zuivel, aquacultuur en pluimvee. En ook voor ondersteunende sectoren zoals diervoeder, landbouwmachines en -apparatuur. 

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Nederland heeft een goede reputatie in de agrarische sector. Daardoor biedt deze missie ook kansen voor Nederlandse bedrijven.

In 2022 is in opdracht van het ministerie van LNV een studie uitgevoerd naar de landbouwsector in Oeganda: Agribusiness Market Scan (pdf, Engelstalig). Hierin zijn onder andere de kansen voor Nederlandse bedrijven in kaart gebracht. Voor verdere verdieping zijn er diverse roadmaps ontwikkeld, namelijk voor aquacultuur, aardappelen en pluimvee.

De market scan en roadmaps vormen de basis van deze missie. We zullen ons daarbij richten op de 2 centrale thema's van deze missie: 'Climate-smart solutions' en 'Digital solutions'. Voorafgaand aan de missie zal het Oegandese consultancybureau Asigma de kansen en ontwikkelingen in Oeganda verder toelichten op basis van deze thema's. De bedrijfsbezoeken en relevante stakeholders worden hierop afgestemd. 

Ga naar website Je verlaat deze website