Handelsmissie ASEAN-5 naar Thai Water Expo in Bangkok, inclusief Nederlands Paviljoen

zondag 27 augustus 2023

Bangkok

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse ambassade in Bangkok

Entreekosten

500,00 EUR

Evenement data

Van 27 augustus 2023 17:10 Tot 1 september 2023 19:10

Bent u actief in watertechnologie, watermanagement of afvalwaterverwerking? Dan is dit uw kans om Zuidoost-Azië, en specifiek de Thaise regio, te ontdekken. Ga van 27 augustus tot en met 1 september mee met de handelsmissie naar de Thai Water Expo in Bangkok.
U ontmoet hier vertegenwoordigers uit de ASEAN-5 regio: Vietnam, Singapore, Thailand, Indonesië en Maleisië. Zij gaan graag met u in gesprek.

Voor wie?

De ASEAN-5 landen, en specifiek Thailand, bieden kansen voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in de watertechnologiesector, waaronder:

  • monitoring waterkwaliteit;
  • watertransport en infrastructuur;
  • afvalwaterzuivering en -management;
  • (drink-) waterzuivering;
  • technische oplossingen voor toevoegen en filteren van stoffen in water;
  • 'Internet of Things' (IoT) in watermanagement.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De ASEAN-5 regio (Vietnam, Singapore, Thailand, Indonesië en Maleisië) is een van de snelstgroeiende markten van de wereld. De regio heeft meer dan een half miljard inwoners, een economische groei van 6 tot 9% per jaar, en een snelgroeiende middenklasse. Het is dus een aantrekkelijke regio voor bedrijven.

Kansen in de watersector

De watersector is een kansrijke sector voor Nederlandse bedrijven: de ASEAN-5 landen krijgen steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatverandering, overstromingen en vervuiling. Industriële vervuiling, toename van plastic afval en verslechtering van de waterkwaliteit zijn echte uitdagingen.

Watertechnologie

Watertechnologie zorgt voor het voorkomen of verminderen van overstromingen. De vraag naar slimme technologieën voor hergebruik van industrieel afvalwater, drainage, schone watervoorziening, het verbeteren van sanitaire voorzieningen en 'nature-based solutions' is daarom groot.

Ga naar website Je verlaat deze website