Handelsmissie duurzame landbouw Ivoorkust en deelname SARA

donderdag 28 september 2023

Abidjan

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Ministerie van Buitenlandse Zaken Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Nederlandse ambassade in Abidjan

Entreekosten

500,00 EUR

Evenement data

Van 28 september 2023 07:00 Tot 3 oktober 2023 15:00

Bent u actief in de duurzame landbouw? En bent u benieuwd naar uw marktkansen in Ivoorkust en West-Afrika? Kom dan van 28 september tot en met 3 oktober 2023 mee met onze handelsmissie naar Abidjan in Ivoorkust. Tijdens deze missie neemt u ook deel aan de SARA-beurs, de belangrijkste agribeurs in West-Afrika.

Economische situatie Ivoorkust

De economie van Ivoorkust groeit met 9% per jaar (voor COVID-19). Hiermee is het de op een na snelst groeiende economie in Afrika. Vooral de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie groeit er snel. De bedrijven leveren aan de binnenlandse markt en aan andere Franstalige landen in de regio. Daarnaast groeit de export – en de doorvoer – van tropisch fruit naar Europa. Nederland is de eerste exportbestemming voor Ivoorkust, met cacao als belangrijkste product.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De groeiende vraag naar voedsel in de regio en de goede economische situatie in Ivoorkust zorgen voor positieve vooruitzichten. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers. Er is veel vraag naar kennis over transport van landbouwproducten en dieren (agrologistiek) en de industrialisatie van landbouw. Nederlandse bedrijven kunnen hier met hun deskundigheid én hun producten op inspelen. Daarnaast zijn er ook kansen in de pluimveesector en in hergebruik van dierlijke en plantaardige afvalproducten (biomassa). 

Ga naar website Je verlaat deze website