Handelsmissie en Nederlandse lounge tijdens Wind Energy Trade Show in Ierland

dinsdag 10 oktober 2023

Dublin

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Holland Home of Wind Energy (HHWE)

Entreekosten

2.200,00 euro

Evenement data

Van 10 oktober 2023 09:00 Tot 13 oktober 2023 18:00

Bent u actief in windenergie? En benieuwd naar zakelijke kansen in Ierland? Neem dan deel aan de Nederlandse lounge tijdens Wind Energy Trade Show in Ierland. De missie naar deze vakbeurs is van 10 tot 13 oktober 2023.

Iers klimaatactieplan

Ierland werkt nu aan een nationaal, industrieel plan voor wind op zee (offshore wind). Het land maakt dit plan bekend in de eerste 3 maanden van 2024.

In het klimaatactieplan staat hoe de toeleveringsketen moet worden om de doelen te halen voor offshore wind. En hoe de economie en de samenleving later verbeteren door de offshore wind.

Marktkansen uit klimaatactieplan

De Ierse toeleveringsketen moet flink veranderen.

  • Ierland investeert veel in de haveninfrastructuur: dit is het belangrijkste voor de overheid.
  • Aanvragen voor wind op zee moeten sneller worden beoordeeld; hiervoor is een goed planningssysteem nodig. De National Parks & Wildlife Service heeft hiervoor te weinig capaciteit en middelen. Ook het opzetten van de 'Maritime Area Regulatory Authority' is vertraagd.

Er zijn in de Ierse markt veel kansen voor Nederlandse windenergiebedrijven. Zij kunnen helpen bij verbetering van de Ierse toeleveringsketen. Deze handelsmissie is hét goede moment om voordeel te halen uit deze marktkansen. En om deel uit te maken van de eerste windenergiebeurs ooit in Ierland!

Nummer 1 in wind op land

Ierland is leider in wind op land. En wil wind op zee (offshore windenergie) verder ontwikkelen. Ierland hield in mei 2023 daarom de eerste offshore windveiling ooit. De Ierse overheid heeft tijdens deze veiling 4 projecten gegund, met een totaal vermogen van 3 gigawatt.

Het succes van deze veiling is een doorbraak voor wind op zee voor Ierland. De veiling is belangrijk voor de doelstellingen van het Ierse klimaatactieplan voor 2030.

Eerste veiling van wind op zee

De veiling is belangrijk voor uitbreiding van offshore windenergie in Ierland. Ierland heeft nu maar één klein offshore windpark van 25 megawatt. De veiling is ook belangrijk voor uitvoering van het Ierse klimaatactieplan voor 2030. Ierland wil tegen 2030:

  • 5 gigawatt aan geïnstalleerde offshore windcapaciteit;
  • 2 gigawatt in ontwikkeling aan floating windcapaciteit;
  • 80% van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen halen.

Ierland wil meer: tegen 2050 wil het land meer dan 37 gigawatt aan offshore windenergie.

Wind Energy Trade Show

De Wind Energy Trade Show 2023 is een nieuwe, Ierse vakbeurs die organisaties samenbrengt:

  • die (kunnen) helpen om de groeiende, Ierse toeleveringsketen te verbeteren;
  • die belangrijk zijn in de wereldwijde windenergie-sector;
  • die baanbrekend onderzoek doen in Ierland.
Ga naar website Je verlaat deze website