Handelsmissie Fietssector naar Ierland

maandag 8 april 2024

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Buitenlandnetwerk Ministerie van Buitenlandse Zaken

Entreekosten

500,00 euro

Evenement data

Van 8 april 2024 09:00 Tot 11 april 2024 18:00

Bent u actief in de fietssector? En heeft u interesse in de Ierse markt? Kom mee op handelsmissie naar Ierland van 8 tot en met 11 april 2024! Maak dan kennis met partners in Ierland om samen te werken. U kunt zich aanmelden tot en met 23 februari.

Tijdens deze handelsmissie bezoekt u de steden Dublin en Cork. U krijgt de mogelijkheid om te netwerken. U komt alles te weten over de huidige ontwikkelingen en mogelijkheden in Ierland.

Ontwikkelingen in Ierland

Ierland wil de komende jaren meer burgers op de fiets krijgen. Ook wil het land de aanleg van een goede fietsinfrastructuur ontwikkelen.

De Ierse overheid stelt hiervoor in totaal € 360 miljoen per jaar beschikbaar. Dat betekent een bedrag van € 290 miljoen voor fietsen in de stad (budgethouder: National Transport Authority). En nog eens € 70 miljoen per jaar voor de ontwikkeling van recreatieve 'Green Ways'-projecten (budgethouder: Transport Infrastructure Ierland).

Kansen in Ierland

Hier liggen kansen voor de Nederlandse fietssector in Ierland:

  • Hardware: constructie, infrastructuurontwerp, netwerkplanning, kruispuntontwerp,  schoolzones, stedelijk-landelijke verbindingen en last mile-oplossingen;
  • Software/gedrag: communicatie, fietsen voor iedereen (leeftijden, vaardigheden, enzovoort), fiets-treincombinatie, fietsparkeren en gedragsverandering;
  • Orgware: fietsbeleid gezien vanuit de overheid, fietsen en inclusiviteit.
Ga naar website Je verlaat deze website