Handelsmissie Groene Waterstof naar de Global African Hydrogen Summit in Namibië

zondag 1 september 2024

Organisator

Ministerie van Buitenlandse Zaken Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Entreekosten

500,00 euro

Evenement data

Van 1 september 2024 09:00 Tot 6 september 2024 18:00

Bent u actief in de groenewaterstofsector? En heeft u interesse in zakendoen op het Afrikaanse continent? Neem dan deel aan deze handelsmissie waarbij we de African Global Hydrogen Summit bezoeken. Tijdens de missie komt u meer te weten over Afrika, en met name over Namibië.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Op dit moment werken veel landen op het Afrikaanse continent aan een energietransitie naar hernieuwbare energie. De focus ligt op waterstof. De Just Energy Transition van de VN versnelt het opstellen van plannen hiervoor.

Met veel zonuren, ruimte en wind, zijn veel Afrikaanse landen kanshebber om grote producenten te worden. Op de Global African Hydrogen Summit staan kansen op dit continent in de spotlight.

Deze handelsmissie bestaat uit 2 delen. Enerzijds gaat u 2 dagen naar de conferentie over heel Afrika. U krijgt de mogelijkheid om bedrijven en kennisinstellingen te ontmoeten vanuit het hele Afrikaanse continent. Er zijn verschillende workshops en matchmaking-evenementen. En anderzijds gaat u een aantal dagen naar Namibië.

Energietransitie in Namibië

Namibië biedt veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van de groene waterstofsector. De Namibische regering wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn. Ook zet de Namibische overheid in op het ontwikkelen van een eigen groene industrie om zo de welvaart in het land te vergroten.

Om de sector verder te ontwikkelen, zoekt de Namibische overheid actief samenwerking met Nederland. Zo heeft premier Rutte het land vorig jaar op uitnodiging van de Namibische president bezocht. Hij besprak de productie, de export en het gebruik van groene waterstof. En er zijn diverse overeenkomsten getekend.

De uitdagingen van Namibië bieden kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Zo kan Nederland bijdragen aan de opbouw van grootschalige waterstofinfrastructuur en het trainen van de beroepsbevolking. Tijdens deze missie bezoekt u verschillende initiatieven, zoals de ontwikkeling van de haven van Lüderitz, en ontmoet u mogelijke zakenpartners uit het bedrijfsleven.

Voor wie?

Deelname aan deze missie staat open voor Nederlandse start-ups en scale-ups, het mkb, overheden en kennisinstellingen die actief zijn in:

  • Havenlogistiek;
  • Waterstofproductie, -opslag en -transport;
  • Zonne- en windenergie;
  • Desalinatie of ontzilting van water.

Deze missie is voor organisaties die op het Afrikaanse continent zaken willen gaan doen, of bestaande relaties willen versterken. Met de Summit wordt het gehele continent bereikt. De verdere programmering richt zich op de kansen in Namibië.

Ga naar website Je verlaat deze website