Handelsmissie integraal afvalbeheer en circulaire afvaloplossingen naar India

maandag 16 oktober 2023

New Delhi

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse ambassade in New Delhi

Entreekosten

500,00 EUR

Evenement data

Van 16 oktober 2023 07:00 Tot 20 oktober 2023 15:00

Bent u actief op het gebied van integraal afvalbeheer of circulaire afvaloplossingen? En wilt u zakendoen in India? Ga dan van 16 tot en met 20 oktober 2023 mee op handelsmissie naar New Delhi en Mumbai en ontdek uw zakelijke kansen. Een belangrijk onderdeel van de missie is deelname aan de IFAT beurs in Mumbai.

Kansen in integraal afvalbeheer en circulaire afvaloplossingen

India is op dit moment de vijfde economie in de wereld. India produceert elk jaar ongeveer 58 miljoen ton vast afval. De verwachting is dat door verstedelijking en bevolkingsgroei dit aantal de komende jaren stijgt. India heeft veel uitdagingen op het gebied van afvalbeheer en afvalverwerking. Zo zijn er veel risico’s voor het milieu en de gezondheid.

Om de groeiende afvalproductie te verwerken wil India het afvalverwerkingssysteem en de infrastructuur aanpassen. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers. Nederland loopt wereldwijd voorop op het gebied van duurzaam afvalbeheer. Verschillende Nederlandse bedrijven en consortia zijn al actief in deze sector in India.

IFAT beurs

Deelname aan de IFAT beurs in Mumbai is een belangrijk onderdeel van de missie. IFAT is een toonaangevende, jaarlijkse beurs over milieutechnologieën. Dit jaar komt een groot netwerk van milieutechnische bedrijven en organisaties samen in India. Nederlandse bedrijven krijgen de mogelijkheid om hun kennis neer te zetten op de Indiase markt. Neem ook deel aan deze handelsmissie en kom in contact met mogelijke Indiase zakenpartners.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die oplossingen en producten bieden voor (vast) afvalbeheer. Denk aan machines, technologieën, digitale toepassingen, kennisoverdracht en/of consultancy diensten voor:

  • afvalmanagement;
  • afvalstromen ophalen, sorteren of verwerken;
  • recycling en hergebruik van (vast) afval, inclusief waste2energy;
  • luchtzuivering;
  • afvalvermindering;
  • koolstofopvang, -opslag en -gebruik;
  • 'slimme' en digitale oplossingen of innovatieve technieken voor afvalmanagement.
Ga naar website Je verlaat deze website