Handelsmissie naar Renewable Energy and Climate Summit Indonesia

maandag 9 oktober 2023

Jakarta

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse ambassade in Jakarta

Entreekosten

500,00 EUR

Evenement data

Van 9 oktober 2023 07:00 Tot 13 oktober 2023 15:00

Bent u actief in de duurzame energiesector? En wilt u investeren of zakendoen in Indonesië? Ga dan van 9 tot en met 13 oktober 2023 met ons mee naar de energie- en klimaattop in Jakarta. Wissel kennis uit en leg contacten met de belangrijkste partijen binnen de sector.

Duurzame energietransitie Indonesië

In 2030 moet minimaal 34 procent van de opgewekte elektriciteit in Indonesië hernieuwbaar zijn. Dat hebben Indonesië en zijn internationale partners afgesproken in het Just Energy Transition Partnership (JETP). Nederland is één van de partners die JETP uitvoert. Om de duurzame energietransitie succesvol te maken, zorgt ons land voor mogelijkheden om te investeren. Dit doen we samen met kennisinstituten, partners uit het bedrijfsleven en onze Indonesische counterparts.

Kansen voor organisaties

De Renewable Energy and Climate Summit Indonesia gaat over de duurzame energietransitie in Indonesië. Het doel: de transitie versnellen door de belangrijkste partijen met elkaar te verbinden.

Tijdens deze energie- en klimaattop komen Indonesische en Nederlandse overheden, de private sector en gerenommeerde investeerders samen op één plek. We delen er kennis, netwerken en bespreken mogelijke oplossingen voor grote uitdagingen. Investeerders en projectontwikkelaars worden aan elkaar gekoppeld. Zo zorgen we voor investeringen in de duurzame energiesector van Indonesië, en leggen relaties tussen Indonesische en Nederlandse handelspartners.

Voor wie is deze missie interessant?

Deze missie is interessant voor de volgende doelgroepen:

  • vertegenwoordigers van de Indonesische en Nederlandse overheid die werken aan (de financiering van) de energietransitie;
  • investeerders op dit gebied;
  • bedrijven in de sector voor hernieuwbare energie, met een focus op wind op zee en drijvende zonne-energie;
  • experts van kennisinstituten die werken aan de ontwikkeling van duurzame energie.
Ga naar website Je verlaat deze website