Handelsmissie PIB naar Litouwen en Polen

maandag 18 september 2023

Litouwen

Organisator

Nederlandse ambassade in Vilnius NWEA PIB Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Entreekosten

540,00 EUR

Evenement data

Van 18 september 2023 09:00 Tot 21 september 2023 17:00

Bent u internationaal actief in offshore windenergie? En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in de Baltische Zee? Neem dan van 18 tot en met 21 september deel aan de handelsmissie naar Litouwen en Polen.

Polen wil in 2030 een capaciteit van 6 GW aan windenergie op water hebben geïnstalleerd. In 2040 streeft het land naar 11 GW, maar er zijn zelfs plannen voor uitbreiding naar 18 GW. Daarom wordt vanaf 2025 elke 2 jaar een veiling van 2 GW georganiseerd. Ook Litouwen verhoogt de capaciteit en organiseert momenteel de eerste veiling van 1,4 GW. De aankondiging van nog eens 2 GW wordt binnenkort verwacht.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Deze ontwikkelingen in de Baltische staten leveren kansen op voor Nederlandse bedrijven in offshore windenergie. In Polen is er behoefte aan expertise in de bevoorradingsketen en havenlogistiek, in Litouwen aan specialisten in de engineering- en ontwikkelingsfase.

Om de kansen voor de Nederlandse windsector verder te verkennen en zakelijke relaties uit te bouwen, organiseren de Ambassade in Litouwen, het PIB-cluster Linkedbyoffshorewind en de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) een 2-in-1 handelsmissie naar Litouwen en Polen.

Ga naar website Je verlaat deze website