Innovatiemissie waterstof Canada/Verenigde Staten

maandag 2 oktober 2023

Canada

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Innovatie Attachénetwerk VS

Entreekosten

250,00 EUR

Evenement data

Van 2 oktober 2023 09:00 Tot 6 oktober 2023 17:00

Bent u actief op het gebied van waterstof en heeft u interesse om samen met partners uit de Westkust van Canada en de Verenigde Staten (VS) aan innovatie en technologieontwikkeling te werken? Meld u dan aan voor de innovatiemissie naar British Columbia (Canada) en Californië (VS).

Waarom Canada/VS?

In oktober van dit jaar organiseert het Innovatie Attaché netwerk - in samenwerking met de posten in Canada en de VS – een innovatiemissie op het gebied van waterstof. Deze missie volgt op de virtuele waterstofmissie, georganiseerd eind 2020 naar British Columbia en Californië. Ter voorbereiding op deze en de virtuele missie zijn in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) 2 marktstudies ontplooid.

Bekijk de marktstudies over Canada & Californië.

Uit de marktstudies kwam naar voren dat zowel de provincie British Columbia als Californië koplopers zijn in de ontwikkeling van waterstofapplicaties en -innovaties. Beide regio’s hanteren ambitieus beleid rondom de ontwikkeling van waterstof. De genoemde regio’s kennen daarnaast een rijke onderzoeksomgeving met bekende universiteiten als de University of British Columbia, Simon Fraser University, en de University of California in Davis en Irvine.

Net als in Nederland speelt waterstof een grote rol in de energie- en decarbonisatiestrategieën van de Amerikaanse en Canadese regeringen, zowel op federaal als lokaal niveau. De Bipartisan Infrastructure Law van 2021 en de recent aangenomen Inflation Reduction Act bijvoorbeeld, moet in de VS leiden tot extra investeringen langs de gehele waardeketen van waterstof, op onder andere elektrisch vervoer/batterijtechnologie, waterstof, CCS (carbon capture and storage), zon en wind. De VS stelt daarvoor miljarden dollars beschikbaar. Ook in Canada volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op, onder meer door de oprichting van het Strategisch Innovatiefonds.

We zien mooie kansen voor samenwerking en verbinding met innovatieve partijen in zowel Canada als de VS, vooral op het gebied van elektrolyse en fuel-cell technologie, mobiliteit, opslag, ports en hubs.

Ga naar website Je verlaat deze website