Innovatiemissie Waterstof Zuid-Korea 2023

woensdag 13 september 2023

Zuid-Korea

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Entreekosten

250,00 EUR

Evenement data

Van 13 september 2023 07:00 Tot 15 september 2023 15:00

Bent u actief op het gebied van waterstof en heeft u interesse om samen met Zuid-Koreaanse partners aan innovatie en technologie ontwikkeling te werken? Ga dan mee met de waterstof innovatiemissie naar Zuid-Korea van 13 - 15 september. 

Waarom Zuid-Korea en waterstof

Mede gedreven door een ambitieus overheidsbeleid, is Zuid-Korea inmiddels een wereldwijde leider in de productie van waterstoftoepassingen, zoals Fuel-Cell Electric Vehicles (FCEV’s) en Fuel Cell Power Systems (FCPS’s) met grote bedrijven zoals Hyundai, SK en Doosan die de markt domineren. Het land produceert de meeste FCEV’s ter wereld en voert bovendien de ranglijsten aan qua geïnstalleerde capaciteit van FCPS’s.

Meer recentelijk focussen de grote spelers zich op de productie en import van waterstof. De benodigde infrastructuur en opslag zijn wellicht van nog groter belang voor het land dan directe productie, vanwege de geringe beschikbaarheid van geschikt terrein voor zonne- en windenergie in het bergachtige Zuid-Korea.

Kansen voor Nederland

De waterstofstrategie van Zuid-Korea biedt vele mogelijkheden tot internationale samenwerking en er is veel vraag naar buitenlandse expertise. De ambassade in Seoel ziet vooral een groei in interesse in expertise omtrent efficiënt transport van waterstof middels pijpleidingen en waterstofdragers als LOHC en ammoniak. Carbon Capture Utilization and Storage (CCUS) is een ander gebied waar veel staat te gebeuren, vanwege het besef dat de weg naar kostefficiënte groene waterstof nog lang is en er een tussentijds alternatief nodig is. Verwachting is dat de voornaamste vraag zich in eerste instantie zal centreren rondom de 14 waterstofhavens die het land gaat ontwikkelen.

Voor wie?

Bent u een ondernemer, technologieprovider of als onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling? En bent u actief op één van onderstaande thema's? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u.

  • efficiënt transport van waterstof middels pijpleidingen en waterstofdragers als LOHC en ammoniak
  • Carbon Capture Utilization and Storage (CCUS)
  • Waterstofcertificering: 1) deelname van certificerings- en beleidspartijen biedt een kans om samen te werken met de Koreaanse overheid/standaardisatie autoriteiten. 2) helpen bij de validatie van de technologie van andere missiedeelnemers.
Ga naar website Je verlaat deze website