Kansenwebinar: Spaanse investeringen in de overgang naar duurzaam vervoer

maandag 10 juni 2024

Organisator

Ministerie van Buitenlandse Zaken Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Evenement data

Van 10 juni 2024 08:30 Tot 10 juni 2024 09:30

Actief in de elektrischevervoersector? Interesse in handel met Spanje? Doe dan mee met ons webinar op 10 juni. Spanje is een opkomende markt voor elektrische auto's. Meld u aan en ontdek de kansen die er liggen voor Nederlandse bedrijven!

RVO en de Nederlandse ambassade in Madrid hebben de kansen voor Nederlandse bedrijven in de Spaanse elektrischvervoersector (EV-sector) uitgebreid laten onderzoeken. Tijdens dit webinar hoort u de belangrijkste resultaten. U krijgt duidelijk inzicht in de sector en de kansen die deze groeiende markt biedt.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Spanje is de op één na grootste autoproducent in Europa en de 9e wereldwijd. Met behulp van het NextGenerationEU-fonds heeft de regering ambitieuze plannen opgesteld voor de overgang naar elektrisch vervoer. Spanje ontvangt in totaal meer dan € 140 miljard aan subsidies en leningen.

Van dit geld voert het land structurele hervormingen door, zoals vergroening en digitalisering van de economie. Een groot deel gaat naar investeringen in duurzame mobiliteit. Nederlandse bedrijven kunnen hiervan meeprofiteren. Daarnaast werken Spaanse autoproducenten aan de uitfasering van auto's met verbrandingsmotor. Ook neemt de interesse in elektrische auto's toe, ondanks dat de koopprijs relatief hoog ligt.

Concrete kansen liggen onder meer op het gebied van:

  • laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen;
  • bouw van batterijfabrieken.

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor Nederlandse ondernemers die de Spaanse markt van elektrisch vervoer en duurzame mobiliteit willen verkennen. Het is daarnaast interessant voor Nederlandse ondernemers met kennis van grootschalige batterijfabrieken.

Ga naar website Je verlaat deze website