Life Sciences & Health missie naar Indonesië

maandag 17 juni 2024

Organisator

Ministerie van Buitenlandse Zaken Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Entreekosten

500,00 euro

Evenement data

Van 17 juni 2024 09:00 Tot 20 juni 2024 18:00

Bent u actief in innovaties in de gezondheidszorg? En wilt u de laatste ontwikkelingen in deze sector in Indonesië met eigen ogen zien? Ga dan mee met deze missie. Dit is een publiek-private missie. Het Nederlandse Ministerie van VWS is op hoog niveau betrokken. 

Ontmoet stakeholders uit Indonesië die, net als u, samenwerking zoeken in de gezondheidszorg infrastructuur, digitalisering en medische apparatuur. Deze missie biedt u de kans om uw kennis te vergroten. Doe nieuwe contacten op of verstevig bestaande.

De missie maakt onderdeel uit van het meerjarige publiek-private programma (SMM). En richt zich op de positionering van de Nederlandse Connected Care sector in Zuid-Oost Azië. Dit traject bouwt voort op de bestaande marktkennis en connecties van de Nederlandse ambassades ter plekke, de RVO en de Task Force Health Care (TFHC).

Overeenstemming tussen de Nederlandse en Indonesische overheid versterkt deze succesvolle Indo-Dutch publiek-private samenwerking. De overheden sturen op de verbetering van het gezondheidszorgsysteem, antimicrobiële resistentie (AMR) en de impact van klimaatverandering op de gezondheidszorg.

Laatste trends en ontwikkelingen in Indonesië

Door de sterke groei van de economie in Indonesië nemen investeringen in de zorg- en welzijnssector toe. Voor Nederlandse bedrijven zijn er kansen om zaken te doen in deze markt. Een groeiende middenklasse, ondersteunende overheidsprogramma's en technologische vooruitgang zorgen daarvoor.

De vraag naar ziekenhuizen, artsen en medische apparatuur is toegenomen door de invoering van het algemene gezondheidszorgprogramma. Tegelijkertijd blijft de zorg in afgelegen gebieden achter. Oplossingen die deze afstand verkleinen zijn belangrijk.

Lees voor meer informatie over de gezondheidszorgsector in Indonesië de LSH Market Study Indonesia (2021).

Waarom Indonesië?

  • De Indonesische regering heeft de regelgeving versoepeld. Buitenlandse investeerders hebben de mogelijkheid om een groter belang te nemen in specifieke subsectoren. Denk aan de farmaceutische industrie en de ziekenhuizen.
  • Indonesië kenmerkt zich door de grote verschillen tussen zorgfaciliteiten in de rurale - en stedelijke gebieden. Nederlandse oplossingen met infrastructuur en digitale zorg maken deze verschillen mogelijk kleiner.
  • Private zorgaanbieders zijn belangrijke trekkers van de overgang naar digitale oplossingen. Modern ontwerp en infrastructuur verhogen de efficiëntie.
  • Publieke zorgaanbieders richten hun aandacht vooral op preventie. Dit geldt ook voor screening en toegang tot zorg in afgelegen gebieden.
  • Er is een grotere vraag naar publieke en private zorg in Indonesië. Dat komt door de invoering van algemene gezondheidszorg, een groeiende middenklasse en medisch toerisme.
  • Indonesië importeert ongeveer 80% van de medische hulpmiddelen.
Ga naar website Je verlaat deze website