Nederland - Japan Innovatie Forum voor duurzame chemie

maandag 11 december 2023

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse ambassade in Tokio

Evenement data

Van 11 december 2023 09:00 Tot 13 december 2023 18:00

De Japanse overheid heeft als doel klimaatneutraal te produceren voor 2050. Welke gevolgen heeft dit voor de chemische sector in Japan? En welke marktkansen in duurzame chemie biedt dat aan Nederland? 

Neem deel aan het Nederland - Japan Innovatie Forum en praat hierover met Japanse ondernemers. 

Het forum is op 3 verschillende dagen, op 3 verschillende locaties (11 december in Rotterdam; 12 december in Geleen en 13 december in Delfzijl).  

Kansen voor Nederland in Japan 

De Japanse overheid heeft doelen voor mindering van de CO2-uitstoot voor 2030 en 2050. De overheid wil tegen 2050 klimaatneutraal produceren.

Dit doel legt druk op de Japanse chemische sector: deze heeft toekomstgerichte vernieuwing nodig. Daarom is er in Japan vraag naar Nederlandse kennis. Dit biedt kansen aan innovatieve ondernemers en kennisinstellingen uit de chemische sector, op de volgende thema's:

  • biologische en gerecyclede materialen;
  • chemisch hergebruik; 
  • duurzame energie; 
  • nieuwe grondstoffen voor biomassa; 
  • verminderen CO2-uitstoot; 
  • omzetten van energie naar warmte.
     

Nederland - Japan Innovatie Forum

Voor een inkomende handelsmissie bezoekt een aantal grote Japanse chemiebedrijven Nederland van 11 tot en met 14 december 2023. Zij willen leren van Nederlandse duurzame oplossingen in de chemie. En spreken met Nederlandse bedrijven om nieuwe kansen te ontdekken. 

Tijdens het bezoek organiseert RVO het Nederland-Japan Innovatie Forum om Nederlandse bedrijven met de Japanse bedrijven kennis te laten maken. 

Ga naar website Je verlaat deze website