Nederland Lounge op Expo Alimentaria 2024 in Lima, Perú

dinsdag 24 september 2024

Lima, Peru

Organisator

Holland House Colombia Nederlandse ambassade in Bogotá Nederlandse ambassade in Lima

Entreekosten

950,00 euro

Evenement data

Van 24 september 2024 22:00 Tot 26 september 2024 22:00

Bent u actief in de landbouw of food-sector? En wilt u zakendoen in Peru? Ga dan van 25 tot en met 27 september mee naar de Expo Alimentaria in Lima en neem deel aan de Nederland Lounge.

Peru´s belangrijkste food en landbouwbeurs
Expo Alimentaria is het belangrijkste evenement en dé zakelijke ontmoetingsplaats van de landbouw en foodsectoren in Peru en de regio. Van 25 t/m 27 september 2024 vindt de beurs plaats in Lima, met naar verwachting 20.000 professionele bezoekers en 420 standhouders uit 20 landen. Vorig jaar is er naar schatting meer dan een half miljard euro aan deals gesloten op de 23.000 m2 aan beursvloer. In 2024 zal het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Landbouwraad bij de Nederlandse Ambassade te Lima/Bogotá in samenwerking met het Holland House Colombia een Nederland Lounge organiseren op deze beurs.

Achtergrond
Peru is een echte topspeler in de wereld van voedingsmiddelen. De geografische en klimatologische diversiteit zorgt voor een ongelooflijk scala aan unieke landbouwproducten van hoge kwaliteit. Van de kust tot de hooglanden en de jungle biedt Peru een grote verscheidenheid aan gewassen, elk met zijn eigen specifieke smaak en eigenschappen. Dit heeft gezorgd voor een sterke groei in de landbouwexport van Peru. Over de afgelopen 10 jaar is deze export gemiddeld met 10,1% per jaar gegroeid. Hierdoor behoort Peru hedendaags tot de top-3 exporteurs voor onder andere avocado, bosbessen, druiven, asperge, paprika, cacao, en quinoa.

Tegelijkertijd is Peru afhankelijk van import voor een deel van de voedselvoorziening. Ongeveer 20-25% van de voedingsmiddelen wordt geïmporteerd, de rest wordt in eigen land geproduceerd.

Deze afhankelijkheid bijvoorbeeld zichtbaar in het geval van oliën, waarvan meer dan 70% wordt geïmporteerd. Andere producten die veel worden geïmporteerd zijn onder andere (bevroren) groenten, gevogelte, rund, varken, vis en schaaldieren, melkpoeder, margarine, kaas, suiker, chocolade, appels en peren.

Voor wie?
De beurs is vooral bedoeld voor Nederlandse bedrijven op het gebied van:

  • Uitgangsmaterialen
  • Gewasbescherming & bodemverbetering
  • Certificering
  • Logistiek en transport
  • Import / export in de foodsector
  • Machines voor de voedingsmiddelenindustrie
  • Inputs voor de voedingsmiddelenindustrie
  • Verpakkingen
  • Adviesdiensten

Deelname en kosten
Deelname aan de Nederland Lounge op Expo Alimentaria 2024. Kosten hiervoor bedragen € 950,- excl. btw. per deelnemend bedrijf. In de collectieve Lounge zal uw logo zichtbaar zijn, uw bedrijfsvideo’s getoond worden en u kunt gebruik maken van de vergaderfaciliteiten. Ook zal er op één van de beursdagen een netwerkreceptie in de Lounge worden georganiseerd.

Bij voldoende interesse zullen er veldbezoeken worden georganiseerd op dinsdag 24 september.

De aanmelding voor dit evenement vindt plaats via deze link. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 29 februari 2024.

Meer weten?
Informatie over de beurs vindt u op de website van Expo Alimentaria.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Leontine Crisson, Landbouwraad Peru, Colombia en Ecuador, Nederlandse ambassade te Bogotá
E: bog-lnv@minbuza.nl
T: +57 601 638 4222

of:

Wessel Mol, Holland House Colombia
E: proyectos2@hollandhouse-colombia.com
T: +57 601 744 9566

Organisatie
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Landbouwraad bij de Nederlandse ambassade in Lima/Bogotá organiseren de deelname aan het congres in samenwerking met het Holland House Colombia.

Ga naar website Je verlaat deze website