NLBC.FR & Metaalunie: Zakendoen in Frankrijk

donderdag 9 maart 2023

Koninklijke Metaalunie Einsteinbaan 1, Nieuwegein

Organisator

Netherlands France Chamber of Commerce (NFCC)

Evenement data

Van 9 maart 2023 15:00 Tot 9 maart 2023 17:00

Doet u zaken in Frankrijk of wilt u zich oriënteren op de Franse markt? Bent u benieuwd welke kansen er zijn voor uw bedrijf en hoe u hierbij ondersteund kunt worden? Of hoe u rekening kunt houden met de Franse cultuur en gebruiken? Of wilt u uw contacten uitbreiden of verstevigen? Kom dan donderdag 9 maart 2023 naar de informatieve en inspirerende bijeenkomst over zakendoen in Frankrijk en ontdek deze interessante en grote markt die al op enkele uren rijden van Nederland is.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Koninklijke Metaalunie en de Netherlands Business Council France (NLBC).

Waarom Frankrijk?
Frankrijk heeft na Duitsland de grootste industrie van Europa en is na Duitsland en België onze belangrijkste afzetmarkt. Het land kent belangrijke industrieën, van machinebouw tot de chemische industrie, van de automotive industrie tot elektrotechniek en medische technologie. Frankrijk is begonnen aan een enorme industriële transitie en is aan het herindustrialiseren. Zo haalt het allerlei productieketens terug naar eigen land en investeert het in nieuwe duurzame industrieën. Dat biedt enorme kansen voor Nederlandse toeleveranciers.

Door de ondernemerscultuur, de investeringen en de toegang tot financiering voor bedrijven, heeft Frankrijk een gunstig klimaat voor digitale transformatie. Daarnaast kan Frankrijk rekenen op goede arbeidskrachten en heeft het een goed geschoolde beroepsbevolking. De Franse overheid heeft een stimuleringsplan opgesteld, waarbij maar liefst één miljard euro is vrijgemaakt voor de transformatie van de huidige industrie naar de industrie van de toekomst. Een onderdeel hiervan is een subsidie voor digitalisering of het robotiseren van processen en productielijnen. De ontwikkeling van nieuwe productietechnologieën biedt veel kansen voor de Nederlandse maakindustrie.

Verder is Frankrijk natuurlijk lid van de EU. Dat betekent dat de meeste wet- en regelgeving voor ondernemers hetzelfde is. Er is een grote mate van rechtszekerheid en een stabiel politiek klimaat.

Redenen genoeg dus om nader kennis te maken met deze kansrijke markt!

Programma
15:00 uur Welkom door Paul Verlinden, beleidssecretaris Internationaal Ondernemen van Koninklijke Metaalunie,

15:15 uur 'Zakendoen en kansen in Frankrijk' door Lise Lotte Pel en Anouk Zoet van NLBC

15:35 uur 'Ondersteuning door overheidsnetwerken' door Sylvia Dorland van RVO

16:00 uur Ervaringen van ondernemers (interactie)

16:30 uur Vragenronde

17:00 uur Afsluiting en borrel met een Frans tintje


Aanmelden
Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via Metaalunie. Aanmelden kan t/m 28 februari 2023.

Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein

Ga naar website Je verlaat deze website