NLBC.FR: Webinar | Werken in Frankrijk

dinsdag 11 oktober 2022

Organisator

Netherlands France Chamber of Commerce (NFCC)

Evenement data

Van 11 oktober 2022 08:00 Tot 11 oktober 2022 09:15

Webinar werken in Frankrijk: waar moet ik aan voldoen?

Regels en risico’s bij montage, installatie en reparatie
Datum : dinsdag 11 oktober 10.00 – 11.15 uur
I.s.m. NLBC Frankrijk en Amstel & Seine advocaten

Voorkom onnodige (financiële) risico’s wanneer u werk uitvoert in Frankrijk

Veel Metaalunieleden doen zaken met Frankrijk, een grote markt met nog veel onbenut potentieel voor metaalbedrijven. Wanneer er geleverd wordt, vindt er ook vaak installatie plaats. Later komt daar vaak onderhoud en reparatie bij kijken. In de EU gelden er regels bij het uitvoeren van dit soort werk. Ook in Frankrijk is dit zo. Veel bedrijven kennen de regels hieromtrent echter niet, of niet voldoende en nemen hiermee onnodig (financiële) risico’s.

Regels waaraan voldaan moet worden zijn onder andere het aanmelden van het werk in het online portaal SIPSI, voorafgaand aan de start ervan; een lokale contactpersoon voor de Franse inspectie, lokale cao en/of regelgeving moet gevolgd worden, documenten ten aanzien van de werknemers, voor het bewijzen van een gelijk speelveld t.o.v. hun Franse collega’s (o.a. loonstrook, A1 formulier, ID kaart, urenverantwoording, medische verklaring). Bij werk in de bouw geldt o.a. dat er een speciale badge nodig is.

Voorkom een boete
In Frankrijk wordt regelmatig gecontroleerd en als de papieren niet op orde zijn, worden er boetes uitgedeeld. Metaalunie ontvangt regelmatig vragen hierover. Met dit webinar willen we bedrijven informeren wat de regels inhouden, waarom deze er zijn en hoe u eraan kunt voldoen.

We organiseren dit event samen met de Netherlands Business Council France (NLBC). Zij kunnen ondersteunen met vele vragen bij het zakendoen met Frankrijk en bieden toegang tot een groot netwerk. Het NLBC zal hier tijdens het webinar ook meer over vertellen. Amstel & Seine advocaten zal ingaan op de verplichtingen die u heeft als werkgever of als ZZP-er.

Programma

  • Welkomstwoord door Birgit Voorhuis van Metaalunie
  • Introductie NLBCdoor Anouk Zoet
  • Regels bij werken in Frankrijk door Mirjam Berg van Amstel en Seine advocaten
  • Afronding en vragen

Vragen en aanmelden ?
Heeft u vragen over dit event of over het uitvoeren van werk in Frankrijk of andere landen, neemt u dan contact op met ons, via het secretariaat Ondernemen, Economie, en Fiscaliteit, via bedrec@metaalunie.nl, of direct met adviseur internationaal ondernemen, voorhuis@metaalunie.nl. U kunt zich aanmelden op de website, in de agenda.

Duur: 60 minuten
Taal: Nederlands

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en vooraf aan het webinar ontvangt u een deelnamelink.

De Netherlands Business Council France biedt support aan Nederlandse ondernemers en bedrijven om zo goed en gemakkelijk mogelijk te starten in Frankrijk. Voorbeelden zijn ondersteuning met business development, het uitbouwen van een netwerk, organisatie van evenementen en het in contact brengen met Nederlandse experts en professionals in Frankrijk.

Amstel & Seine is een in Parijs gevestigd advocatenkantoor met 9 advocaten gespecialiseerd in verschillende takken van Frans handelsrecht en onroerend goed en biedt persoonlijk advies in de Nederlandse, Engelse en Franse taal. Amstel & Seine is lid van de NLBC.FR.

Ga naar website Je verlaat deze website