Seminar: Nieuwe kansen in Duitsland

woensdag 15 november 2023

Martinilaan 12, Vught

Organisator

de BIZ Oryx World evofenedex

Evenement data

Van 15 november 2023 13:30 Tot 15 november 2023 18:00

Herzlich Willkommen bei Regina Coeli!

Op woensdag 15 november zet de BIZ haar  deuren open voor iedereen die zakendoet in Duitsland. We bieden een programma waarmee je je kennis van de zakelijke kansen en cultuur in Duitsland in een klap verdiept. 

We starten de middag met niemand minder dan Arend Jan Boekestijn. Hij praat ons bij over de geopolitieke ontwikkelingen in de wereld. Oorlog in Oekraïne, economische problemen in China, hoge energieprijzen. Het heeft allemaal impact op de internationale handel. Met zijn ervaring in Duitsland weet hij een goede verbinding te leggen tussen geopolitiek en de Duitse economie.

Vanuit Boekestijns verhaal zoomen we in op zakendoen met Duitsland in vier workshops. De workshops worden verzorgd door evofenedex, Oryx, Boels Zanders NV en de taaltrainers van Regina Coeli. De middag wordt afgesloten met een borrel in Duitse stijl.

Het programma

  • 13.30 uur Ontvangst bij Regina Coeli
  • 14.00 uur Wie gaat de oorlog winnen? - Door: Arend Jan Boekestijn
    Arend Jan Boekestijn laat zijn licht schijnen op de economische gevolgen van de huidige geopolitieke verschuivingen. Daarin speelt Duitsland als grootmacht binnen de Europese Unie een niet te verwaarlozen rol. Er gebeurt enorm veel op het wereldtoneel. Door de globalisering heeft dat directe impact op de handel en de economie. Uitzoomend naar het globale beeld kunnen we onze relatie met Duitsland anders beschouwen.
     
  • 15.00 uur Ronde met keuze uit de volgende workshops:

       1. De mogelijkheden en kansen voor zakendoen in Duitsland - Door: Michel Disselhorst, evofenedex

Als ondernemer wil je groeien en daarbij denk je aan exporteren. Of je nu je eerste zakelijke stappen over de grens zet of je wilt jouw exportactiviteiten uitbreiden: een excellent exportplan vergroot jouw kans op succes aanzienlijk. Hoe je dit aanpakt, en welke subsidiemogelijkheden er zijn om je verder op weg te helpen, word je haarfijn uitgelegd in deze workshop.

2. Juridische haken en ogen van het ondernemen met en in Duitsland - Door: Anne-Marie van Dijk en Stephan Diel, Boels Zanders NV

Landsgrenzen vervagen, maar in het recht is dat nog niet goed merkbaar. In deze workshop willen we u laten kennismaken met de juridische haken en ogen van het ondernemen met en in Duitsland. Hanteert u uw algemene voorwaarden wel op een juiste wijze? Is het handig om een vestiging op te richten in Duitsland? Welke mogelijkheden heb ik om mijn vorderingen te verhalen? Tijdens de workshop zal voldoende ruimte zijn voor uw vragen.

3. Succesvol verkopen in Duitsland - Door: Koen Mathijssen en Janine Stodt, Oryx

Lokale sales collega's kunnen een belangrijke rol spelen bij jouw commerciële succes in Duitsland. In deze workshop vertellen Koen en Janine je wanneer en waarom je hiervoor zou kunnen kiezen. En wat je moet weten wanneer je een Duitse sales collega in dienst neemt.

  • 15.40 uur Pauze
  • 16.00 uur Workshop Duitse taal en cultuur - Door Jule Veldt en Kerstin Tobie, Language Institute Regina Coeli
  • 17.00 uur Borrel in Duitse stijl
Ga naar website Je verlaat deze website