Verkennende handelsmissie offshore energie naar China

zondag 16 juni 2024

China

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Holland Home Of Wind Energy TNO Nederlands consulaat-generaal in Shanghai Nederlands consulaat-generaal in Düsseldorf NBSO Nanjing Nederlandse ambassade in Beijing

Entreekosten

500,00 Euro

Evenement data

Van 16 juni 2024 07:00 Tot 21 juni 2024 16:00

Bent u actief in de offshore-windenergiesector, offshore zonne-energie en/of andere oplossingen voor offshore-energie? Wilt u meer weten over de kansen en mogelijkheden in het land met de grootste offshore windcapaciteit ter wereld? Neem dan deel aan de offshore-energiemissie naar China!

Vraag naar meer hoogwaardige en innovatie technologie

Chinese ontwikkelaars investeren meer en meer in hoogwaardige en innovatieve technologie. Sinds eind 2021 zijn er geen nationale subsidies meer verstrekt voor de bouw van offshore windmolenparken. Zonder nationale subsidies vinden ontwikkelaars en investeerders het moeilijk om een rendabele businesscase te maken. Met name op basis van de huidige schattingen voor investeringsuitgaven en operationele uitgaven (CAPEX en OPEX).

Doordat subsidies wegvallen, is het belangrijk om projecten efficiënter te ontwikkelen. Dit vergroot de vraag naar innovatieve technologieën en oplossingen. Ontwikkelaars en onderzoeksinstituten kijken naar verschillende aspecten. Ze kijken bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van energie-eilanden, de productie van waterstof met offshore-windenergie en de ontwikkeling van demo-projecten voor offshorezonne-energie. Dit geeft de mogelijkheid om geïntegreerde offshore-energieontwikkelingen te testen.

Ga naar website Je verlaat deze website