Webinar Duurzame Bouw & Infra in de Nordics en Baltics

donderdag 30 mei 2024

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Trade and Innovate NL Ministerie van Buitenlandse Zaken

Evenement data

Van 30 mei 2024 09:30 Tot 30 mei 2024 10:30

Bent u actief binnen de duurzame bouw & infrastructuur? En wilt u uw onderneming uitbreiden buiten Nederland? Neem dan deel aan dit webinar over het Partners for International Business (PIB) programma voor kansen in de Nordics en Baltics.

Kansen voor de Nederlandse duurzame bouw & infrastructuur

De Nordics (vooral Zweden en Denemarken) en Baltics (Estland, Letland, Litouwen) lopen voorop bij duurzame ontwikkeling. Zij geven veel aandacht aan groene, duurzame technologieën en energie-efficiëntie. Daarom zijn daar goede kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in duurzame bouw en energiesystemen.

Waarom deelnemen?

  • U komt meer te weten over opties voor samenwerking met de Nordics en Baltics voor productontwikkeling en handelsbevordering. Het rapport 'Roadmaps for Propositions in Sustainable Construction' noemt de opties voor samenwerking.
  • U hoort alles over het eerste Partners for International Business (PIB) programma in Zweden en Denemarken voor uw sector. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert dit programma onder de naam 'Sustainable Buildings & Energy Systems'. PIB is mogelijk uw kans op internationaal succes!

Wat is het Partners for International Business (PIB) programma?

Het PIB-programma is de kans om internationaal te ondernemen vanuit een publiek-private samenwerking. RVO voert dit programma uit voor de Nederlandse overheid.

Er is een actieplan opgesteld met (strategische) activiteiten om Nederlandse bedrijven in de duurzame bouw & infrastructuur te promoten in het buitenland. De focus ligt op bedrijven van het PIB-cluster. RVO heeft het plan (looptijd 2 tot 3 jaar) opgesteld in samenwerking met een cluster van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

Thema: Duurzame gebouwen & energiesystemen in Zweden en Denemarken

Overheden en bedrijven hebben duurzaamheid tot 'gouden leidraad' gemaakt. Daarom groeit de vraag naar duurzame gebouwen en energiesystemen. Ons PIB-programma biedt daarbij dé kans om als innovator, of early adopter te ondernemen in Zweden of Denemarken.    

Tijdens dit webinar leert u hoe een PIB-programma helpt om:

  • marktkansen te ontdekken. U komt meer te weten over de groeiende vraag naar duurzame oplossingen. En over hoe u met PIB daarvan profiteert.
  • te netwerken met experts en stakeholders. U ontmoet belangrijke organisaties zoals lokale overheden, bedrijven en onderzoeksinstellingen. U vergroot uw netwerk en vindt misschien samenwerkingspartners.
  • goed voorbereid de Zweedse en Deense markt op te gaan. Wij vertellen u meer over het PIB-actieplan waarmee u uw bedrijf goed positioneert op deze markten.

Deelname en kosten 

Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht.

Aanmelden

Meld u direct aan voor dit online event en gebruik deze unieke kans om uw bedrijf internationaal uit te breiden!

Organisatie 

RVO organiseert dit webinar samen met het regionale business development team Nordics & Baltics van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook InnovationQuarter en Amsterdam Trade & Innovate werken mee.

Meer weten? 

Bezoek onze website voor meer informatie over het PIB-programma. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met: 

Max Biermans, adviseur Partnerships en Subsidies bij RVO
E: max.biermans@rvo.nl

In opdracht van:

Ministerie van Buitenlandse Zaken

In samenwerking met: 

Trade and Innovate with the Dutch

Ga naar website Je verlaat deze website