Webinar duurzame stadsmobiliteit in Latijns-Amerika

donderdag 2 november 2023

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Regional Business Development

Evenement data

Van 2 november 2023 15:00 Tot 2 november 2023 17:00

Bent u actief in duurzame stadsmobiliteit? En bent u benieuwd naar marktkansen in Latijns-Amerika? Neem dan deel aan dit webinar op donderdag 2 november van 15:00 tot 16:00 uur.

Ontwikkelingen in Latijns-Amerika

Latijns-Amerika probeert de verschillen tussen rijk en arm te verkleinen. De regeringen in de regio zetten zich in om zowel de economische als de sociale omstandigheden te verbeteren. Tegelijk moeten zij er ook op letten dat het milieu niet verder wordt beschadigd. De milieu- en klimaatcrisis heeft veel invloed op het dagelijks leven, en op het verkeer en vervoer in de stad.

Verkeer en mobiliteit in steden

Landen in Latijns-Amerika willen vooral het verkeer in steden verbeteren. Aan de ene kant omdat vervoer in de stad beschikbaar moet zijn voor rijk en arm. Aan de andere kant omdat luchtvervuiling en uitstoot van broeikasgassen minder moeten worden. Vooral uitlaatgassen geven milieuproblemen in de steden.

Om verkeer en vervoer te verduurzamen in Latijns-Amerika werken internationale partijen samen. Vooral elektrisch stadsvervoer willen zij snel invoeren.

Ga naar website Je verlaat deze website