Webinar kansen in Cartagena voor Nederlandse bedrijven

donderdag 25 januari 2024

Organisator

Trade and Innovate NL Holland House Colombia Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Evenement data

Van 25 januari 2024 14:00 Tot 25 januari 2024 15:00

Bent u actief in de water- of klimaatsector? Of is ontwikkeling van havens of steden uw specialiteit? Dan bent u misschien benieuwd naar kansen voor Nederlandse bedrijven in Cartagena, Colombia. Doe dan op 25 januari mee aan ons webinar.

Cartagena  

De Colombiaanse havenstad Cartagena heeft als bijnaam 'de schatkist voor de mensheid'. Ieder jaar bezoeken wel 1,3 miljoen toeristen Cartagena. De stranden aan de Caribische zee, het oude centrum en het lekkere weer maken deze stad zo populair.

Maar er is meer! Cartagena heeft de vierde belangrijkste haven van Latijns-Amerika. Er is veel industrie. Ook is Cartagena belangrijk voor de energietransitie in de regio.

Cartagena heeft een groeiende bevolking van nu 1 miljoen inwoners. Daarom bouwt de stad nu veel huizen en flats.

Uitdagingen in de havenstad

Cartagena heeft ook uitdagingen. 

  • De stad ligt op (schier)eilanden aan de Caribische zee en is daarom kwetsbaar voor klimaatverandering. Door stijging van de zeespiegel en zware regen zijn er veel overstromingen.
  • De snelle groei van de bevolking geeft problemen met het riool, de afwatering, afvalverwerking en mobiliteit. 
  • De haven heeft advies en technologie nodig om zich te beschermen tegen de stijgende zeespiegel.

Programma 'Water as Leverage' 

Nederland helpt wereldwijd om dit soort problemen op te lossen. De Nederlandse overheid heeft daarom het programma Water as Leverage gestart. Dit programma pakt uitdagingen aan voor water en klimaat.

Er zijn rond dit programma nog veel mogelijkheden. Daarom heeft Holland House Colombia de marktkansen onderzocht voor Nederlandse bedrijven, om te helpen bij uitdagingen in Cartagena.

Ga naar website Je verlaat deze website