Webinar kansen tuinbouwsector in Algerije en Egypte

maandag 12 december 2022

Organisator

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) Nederlandse ambassade in Caïro Nederlandse ambassade in Algiers

Evenement data

Van 12 december 2022 13:30 Tot 12 december 2022 15:00

Wilt u uw kansen onderzoeken in de tuinbouwsector in Algerije en Egypte? Neem dan deel aan ons webinar op maandag 12 december. We presenteren de resultaten van het kansenrapport en geven advies over exporteren naar Egypte. U hoort alles over de mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven op deze dynamische markten.

Tuinbouwsector in Algerije

Sinds 2001 is de productie in kassen gestegen van ruim 4.300 ha tot ruim 15.800 ha in 2018. Vooral de productie aan de rand van de Sahara neemt toe. Er zijn veel mogelijkheden voor modernisering van de sector. Het overgrote deel van de groenteteelt vindt nog plaats in tunnels. Voor Nederlandse bedrijven zijn er kansen bij de bedekte teelt, als het gaat om: het verhogen van de productie; de kwaliteit en een efficiënter gebruik van water en energie; kennis en technologie op het vlak van gewasbescherming en bemesting voor een meer gerichte toepassing.

Tuinbouwsector in Egypte

Er zijn kansen voor Nederlandse bedrijven in de open en de bedekte teelt. Export naar Egypte kan lastig zijn. Het landbouwteam van de Nederlandse ambassade heeft een handleiding gemaakt met advies voor bedrijven die producten exporteren zoals zaden, bestrijdingsmiddelen, bemestingsmiddelen, vleeswaren en zuivelproducten. Kansenrapport De landbouwteams van de Nederlandse ambassades in Algiers en Caïro hebben ook een studie uitgevoerd die inzicht geeft in de kansen in de tuinbouwsector. Tijdens het webinar bespreken we deze kansen en het exportadvies.

Ga naar website Je verlaat deze website