Financiële aspecten

Informatie over internationale markten en financiering is onmisbaar voor (startende) internationale ondernemers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om subsidies te krijgen als je onderneemt in het buitenland. Maar denk ook aan informatie over exportkredietgarantie, en de exportkredietverzekering en de investeringsverzekering. En hoe is het internationale betalingsverkeer eigenlijk geregeld? We hebben de belangrijkste vraagstukken op een rij gezet.

Hoe beperk ik financiële risico’s?

Hoe beperk ik financiële risico’s?

Ondernemen brengt financiële risico's met zich mee. Welke mogelijkheden bestaan er om deze risico's tot een minimum te beperken?

Lees meer

Kan ik subsidie of financiering krijgen?

Kan ik subsidie of financiering krijgen?

De overheid stimuleert Nederlandse ondernemers die internationaal zaken willen doen. Er zijn diverse programma’s opgezet die je helpen bij het uitvoeren en financieren van je uitbreidingsplannen.

Lees meer

Hoe werkt internationaal betalingsverkeer?

Hoe werkt internationaal betalingsverkeer?

Bij ondernemen in het buitenland krijg je te maken met internationale geldstromen. Waar moet je aan denken bij betalingen die de grens over gaan?

Lees meer
Meest recente publicaties

NLBC: Women's Business Lunch #2

On 8th December 2021, NLBC.FR organizes a second Women's Business Lunch in Paris. Female entrepreneurship is one of the social impact themes of NLBC in order to promote female entrepreneurship, to… Lees meer

Vietnam Macroeconomic Performance

In this market report, NDTC Consulting would briefly describe herewith some highlights regarding most significant variations of macroeconomic indicators during October and first 10 months of 2021. Although production and business activities… Lees meer