Financiële aspecten

Informatie over internationale markten en financiering is onmisbaar voor (startende) internationale ondernemers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om subsidies te krijgen als je onderneemt in het buitenland. Maar denk ook aan informatie over exportkredietgarantie, en de exportkredietverzekering en de investeringsverzekering. En hoe is het internationale betalingsverkeer eigenlijk geregeld? We hebben de belangrijkste vraagstukken op een rij gezet.

Hoe beperk ik financiële risico’s?

Hoe beperk ik financiële risico’s?

Ondernemen brengt financiële risico's met zich mee. Welke mogelijkheden bestaan er om deze risico's tot een minimum te beperken?

Lees meer

Kan ik subsidie of financiering krijgen?

Kan ik subsidie of financiering krijgen?

De overheid stimuleert Nederlandse ondernemers die internationaal zaken willen doen. Er zijn diverse programma’s opgezet die je helpen bij het uitvoeren en financieren van je uitbreidingsplannen.

Lees meer

Hoe werkt internationaal betalingsverkeer?

Hoe werkt internationaal betalingsverkeer?

Bij ondernemen in het buitenland krijg je te maken met internationale geldstromen. Waar moet je aan denken bij betalingen die de grens over gaan?

Lees meer
Meest recente publicaties

Financiering: Kapitaal in ruil voor aandelen

Financiering nodig, maar is lenen geen optie? Equity, kapitaal in ruil voor aandelen, kan een goed alternatief zijn. Impactinvesteerder Invest International biedt deze mogelijkheid. Groeigeld dat ook de deur openzet… Lees meer