Waar vind ik sectorinformatie?

Actuele en betrouwbare sectorinformatie is van groot belang wanneer je wilt exporteren. Je vindt die informatie bij verschillende brancheorganisaties en de overheid, maar bijvoorbeeld ook bij de economische afdelingen van ambassades en consulaten.

Internationaal ondernemen versterkt je concurrentiepositie en biedt perspectieven voor continuïteit en groei. Exporteren, uitbesteden of investeren, en internationaal samenwerken bieden goede kansen voor het mkb in de metaalsector. Heb je vragen op het gebied van internationaal ondernemen? Team Internationaal Ondernemen denkt graag met je mee.

Lees meer

Op de landenpagina’s van RVO.nl vind je informatie over zakendoen in het buitenland voor meer dan 100 landen. Persoonlijk advies nodig? De regio-experts van RVO.nl kunnen gratis de buitenlandse markt voor je verkennen en je helpen bij het vinden van zakelijke kansen.

Lees meer

Zoek je informatie over internationale kansen voor bedrijven in de technologische sector. Kijk dan op FME.nl. FME doet regelmatig onderzoek naar nieuwe product-marktcombinaties. Hiervoor worden ook sectorspecifieke meerjarige programma's ontwikkeld. Als je lid van FME bent, kunnen we je nog verder helpen.

Lees meer

Hoe kom je aan recente informatie over jouw sector in het buitenland? Ga in gesprek met adviseurs van KVK voor marktinformatie voor handel en export.

Lees meer

Het ING Economisch Bureau maakt economie begrijpelijk en relevant; van wereldhandel tot aan de keukentafel. We onderzoeken de economie in binnen- en buitenland, maar we zoomen ook in op verschillende sectoren en regio’s. In dit overzicht vind je onze publicaties, economen en hun expertise.

Lees meer