Cursus: ICC Incoterms® 2020

Bron:

evofenedex

INTRODUCTIE 

Hoe een geschikte ICC Incoterms®-regel te kiezen en deze correct toe te passen? Steeds opnieuw blijkt dat zowel exporteurs als importeurs extra risico’s lopen doordat de ICC Incoterms® 2020 door verschillende partijen anders geïnterpreteerd worden. Dergelijke miscommunicaties vinden niet alleen plaats tussen kopers en verkopers, maar ook tussen collega’s onderling. Of er ontstaan vertragingen in het logistieke proces, die vrijwel altijd gepaard gaan met extra kosten en geregeld leiden tot juridische conflicten. 

Tijdens de workshop ICC Incoterms® 2020 in de praktijk nemen we de verschillende ICC Incoterms®-regels door, maar gaan we ook in op het correct toepassen ervan. We leggen de relatie tussen ICC Incoterms®, betalingsvoorwaarden, verzekering en vervoer.  

(Deze training kent een minimaal aantal deelnemers. De trainer bevestigt de training).

DOELGROEP

Voor iedereen die betrokken is bij de totstandkoming en afwikkeling van exporttransacties (Customer Service, Export Binnendienst, Shipping, Logistiek). Ook is deze workshop geschikt voor banken, verzekeringsmaatschappijen en expediteurs die in de praktijk vaak te maken hebben met ICC Incoterms® 2020.

LEERDOEL

Na het volgen van de workshop ben je in staat om bij exportzendingen de ICC Incoterms® 2020 op de juiste wijze toe te passen in de praktijk. Je weet welke risico's vermeden of verzekerd kunnen worden.  

OPBOUW 

Classroom based/op locatie (1 dagdeel). 

ONDERWERPEN

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod: 

 • Levering, risico en kosten in ICC Incoterms® 2020 regels voor alle betrokken partijen 
 • Wat regelen de ICC Incoterms® ten aanzien van douane en btw 
 • Karakteristieken en verwijzing naar de juiste ICC Incoterms® 2020 
 • De ICC Incoterms® 2020 en de internationale betalingscondities 
 • ICC Incoterms® 2020 en eigendomsoverdracht 
 • Verschil in verzekeringsdekking CIF en CIP 
 • Keuze van de juiste ICC Incoterms® 2020 in de praktijk 
 • Verschillen tussen de ICC Incoterms® 2010 en ICC Incoterms® 2020 

OVER EVOFENEDEX

Met ruim 80 jaar ervaring is evofenedex dé kennispartner in internationaal ondernemen en logistiek. Een unieke en dynamische ondernemersvereniging met een netwerk van 15.000 bedrijven en met een one-stop-shop formule waar kennis, advies, belangenbehartiging en ledenvoordeel bij elkaar komen. Onze opleidingen houden ondernemers en hun medewerkers letterlijk en figuurlijk bij de les, op elk gewenst niveau en in elk carrièrestadium. Jaarlijks helpen we zo’n 15.000 mensen bij het vergroten of bijhouden van hun vakkennis en bij het verkrijgen van de juiste diploma’s of certificaten. Daarmee helpen we hun werkgever of onderneming ook direct een stap voorwaarts. Wij hanteren hiervoor vijf gouden opleidingsregels 

 1. Praktijkgerichte opleiding 
 2. Persoonlijke aandacht door kleine klassen 
 3. Toegang tot een uniek netwerk van internationaal ondernemende bedrijven 
 4. Onze docenten werken of hebben gewerkt in het vakgebied 
 5. Altijd mogelijkheid voor incompany en maatwerk

OVERIGE

Deelnemers ontvangen de volgende publicaties:  

 • ICC Incoterms® 2020, publicatie ICC 
 • Incoterms® 2020 in de praktijk 
 • Wallchart ICC Incoterms® 2020 
Download rapport Je verlaat deze website