Cursus: Masterclass International Business Cultures & Ethics

Bron:

International Business Development Academy

INTRODUCTIE

Hoe goed de plannen ook zijn, hoe gedegen de strategie is doordacht en hoezeer we ons bewust zijn van het belang van de relatie met onze buitenlandse zakenpartners, het grootste struikelblok bij internationaal ondernemen blijkt steeds te herleiden naar (zakelijk) culturele verschillen.

Het is niet dat we ons dat niet bewust zijn, integendeel. Ook niet dat we ons niet willen aanpassen. Het lastige is de enorme complexiteit. Geen mens is het hetzelfde, laat staan groepen van mensen.

Rob van Nes brengt tijdens deze Masterclass enige orde in de achtergronden van culturen, waardoor herkenning van gedrag gaat ontstaan. Een middag vol “oh ja's”, maar nu binnen een kader en op basis van theorieën verklaard.

Het programma eindigt met discussies over een aantal business ethische thema's.

Deze Masterclass vindt plaats bij De Baak te Noordwijk

(Deze training kent een minimaal aantal deelnemers. De trainer bevestigt de training).

DOELGROEP

Ondernemers en senior managers die internationaal actief zijn of die voornemens zijn om dat te worden.

LEERDOEL

Het doel van de bijeenkomst is niet om je gedrag te veranderen, maar om je te helpen het gedrag van anderen beter te begrijpen. 93% van de wereldbevolking behoort tot de relatieculturen. Wij behoren tot de 7% waar cognitie de boventoon voert. Daar is niets mis mee, integendeel het werkt in onze cultuur heel effectief, maar om zaken te doen met die andere 93% is het van cruciaal belang hen te begrijpen.

OPBOUW

Ontvangst met koffie
Aanvang Masterclass
Afsluiting met netwerkborrel

ONDERWERPEN

  • Niet zij maar wij zijn bijzonder, een spiegel van de Nederlander
  • Nothing ‘soft’ about cultures, it’s the hardest nut to crack
  • Het model van Lewis nader verklaard
  • Business ethische thema’s
  • Cases & discussie

OVER IBDA

International Business Development Academy (IBDA) is een internationaal opererend kennisinstituut voor ontwikkeling, professionalisering en verbetering van grensoverschrijdend zakendoen en ondernemerschap met als thuisbasis De Baak in Noordwijk aan Zee. IBDA biedt een portfolio van learning, business acceleration, networking en valorisation programma’s

OVER DE TRAINER

Rob van Nes MBA CIBDE. Rob van Nes is strateeg met internationale oriëntatie.
Voordat Rob in 2000 zijn loopbaan voortzette als ondernemer, was hij onder meer Marketing Director bij een grote mondiaal opererende beursgenoteerde Engelse multinational en Managing Director voor een Nederlands bedrijf met export naar meer dan 60 landen.

Vanuit zijn kantoren in Nederland en Spanje deed en doet Rob in diverse landen interim-projecten op senior executive posities voor multinationaal opererende bedrijven als General Electric Energy, Auping, Ahrend, NedTrain, Royal Cosun, Spliethoff/Transfennica en vele anderen. De wereld werd zijn huiskamer en hij leerde tal van industrieën, zowel B2B als B2C, van binnenuit kennen.

Als examinator van MBA-studenten bij Business School Nederland, als auteur van diverse managementboeken en als recensent voor managementboek.nl houdt hij zijn theoretische kennis up-to-date. Met talrijke reizen geldt dat ook voor zijn beeld van wat er in de wereld speelt en verandert en voor het warmhouden van zijn internationale netwerken. Regelmatige beurs- en congresbezoeken dragen ook bij aan het volgen van ontwikkelingen in de markten van zijn opdrachtgevers.

Download rapport Je verlaat deze website