Cursus: Taalcoaching Zakelijk Chinees (1-op-1 training)

Bron:

STE Languages

INTRODUCTIE

In deze cursus gaat het om een uitgebreide en gerichte kennismaking met de Chinese taal en cultuur, deze kennismaking wordt op maat gemaakt voor de deelnemer. Gaat het om zakenreizen, onderhandelen, vergaderen, telefoneren, juist ‘social talk’, of zelfs presenteren? Vaste onderdelen van de cursus betreffen zinsopbouw, conversatie uitvoeren, woordenschat, specifieke uitdrukkingen en natuurlijk de do’s and don’ts in de Chinese taal cultuur en omgang. China ligt ver van Nederland. De culturele verschillen zijn niet gering en komen mede tot uitdrukking in de taal. Een goed begrip van de Chinese taalvaardigheden en cultuur heb je nodig om doelgericht en klantgericht om te gaan met je Chinese gespreks- en handelspartner. De trainer is een native speaker die veel ervaring heeft in zowel de Chinese taal en het bedrijfsleven in China en Nederland. Samen met de trainer zet je een persoonlijk coaching traject op om je doelen te realiseren.

Om je beginniveau en specifieke leerdoelen vast te stellen vindt een intake interview plaats voorafgaand aan de training. De resultaten en leerdoelen worden na het intake interview met de cursist gedeeld. Het intake interview is inbegrepen in deze cursus.

DOELGROEP

Voor iedereen die werkzaam is in het bedrijfsleven en organisaties waarbij er sprake is van een actieve (handels) relatie met China of met Chinese personen en - organisaties. Taalcoaching Zakelijk is individueel en geldt voor de Chinese taal.

LEERDOEL

Makkelijker en met vertrouwen spreken in de Chinese taal in diverse toegepaste en zakelijke situaties.

OPBOUW

De cursusduur bedraagt 8 weken, 2 uur per week. Het gaat om een individueel traject. De taalvaardigheden die centraal staan zijn luister-, spreek- en leesvaardigheid of een combinatie hiervan. Daarnaast zal er veel aandacht worden besteed aan aspecten van cultuur en omgang. De precieze opbouw van de cursus wordt in samenspraak met de deelnemer vormgegeven.

ONDERWERPEN

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

  • Luister-, spreek- en leesvaardigheid (gebaseerd op de praktijk van de deelnemer)
  • Zinsopbouw (of opfris)
  • Trefwoorden en vakvocabulaire
  • Vragen stellen in passende situaties
  • Reactie of complimenten geven met juiste intonaties
  • Grammatica
  • Uitspraak
  • Cultuur en omgang

OVER STE LANGUAGES

STE Languages is al meer dan 25 jaar een toonaangevende aanbieder van taaltrainingen in Nederland. Wij verzorgen taaltrainingen in meer dan 20 talen, individueel of in groepsverband, intensief of meer gespreid, incompany of op locatie bij STE. Onze trainingen zijn zowel face to face als online te volgen.

Onze trainer is een native speaker en professionele trainer in de Chinese taal, Chinese (bedrijfs-)cultuur en interculturele communicatie en heeft 20 jaar ervaring in het verzorgen van de trainingen en culturele workshops. Daarnaast is zij actief in de zakelijke gemeenschap voor Nederlanders en Chinezen en richt zij zich op de intensieve en duurzame leertrajecten voor de trainees.