Internationale ambitie? Ga mee op missie naar een techbeurs

Bron:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Ben je een innovatieve start-up of scale-up met internationale ambities? Dan is een techbeurs misschien wel iets voor jou. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert dit jaar handelsmissies naar 6 verschillende techbeurzen. We spreken erover met Marie-Jeannine Citroen en Maurits Berger, verantwoordelijk voor deze missies bij RVO.

Een techbeurs is de perfecte kans om je bedrijf internationaal onder de aandacht te brengen bij relevante doelgroepen. Als je meegaat met een missie van RVO, profiteer je ook van het hechte contact met andere Nederlandse start-ups in de groep. "Dat merk je al tijdens de voorbereidingen", vertelt Citroen. "Dan worden er al contacten uitgewisseld en helpen ondernemers elkaar."

Techbeurzen zijn waardevol en efficiënt

Berger vertelt dat meegaan met een missie heel efficiënt kan zijn. "In zeer korte tijd kun je de concurrentie in kaart brengen, je product valideren, feedback ophalen en exposure krijgen. Je doet er nuttige contacten op met klanten, investeerders en andere samenwerkingen. Veel start-ups geven aan dat zij veel tijd winnen door mee te gaan met een missie naar een internationale beurs. Want deskresearch alleen, levert minder op en is behoorlijk tijdrovend. Daarnaast krijg je door deel te nemen meteen meer exposure voor je bedrijf."

Download rapport Je verlaat deze website