Nederlands bedrijf aXite Security Tools levert systeem voor beveiliging Amerikaanse luchthavens

Bron:

Nederlandse ambassade in Washington D.C. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Het Amerikaanse Agentschap voor Transportbeveiliging (TSA) gaat werken met de AX-BOX Gatekeeper van het Nederlandse cybersecuritybedrijf aXite Security Tools. Wat betekent dit voor u als Nederlandse ondernemer actief in cybersecurity?

Het bedrijf heeft accreditatie gekregen als beveiligingssysteem voor de meer dan 450 Amerikaanse luchthavens, en kan dit systeem nu gaan leveren. Met de AX-BOX Gatekeeper kunnen luchthavens passagiers en bagage efficiënter en veiliger screenen. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde detectie- en analysesoftware waardoor de systemen van luchthavens beter beveiligd zijn bij het controleren van passagiers en bagage.

De TSA maakt deel uit van het United States Department of Homeland Security (DHS), dat verantwoordelijk is voor de veiligheid van reizigers in de Verenigde Staten. Met nationale, lokale en regionale partners houdt de TSA toezicht op de beveiliging van snelwegen, spoorwegen, bussen, massale transitsystemen, pijpleidingen en havens. Het grootste deel van de inspanningen van de TSA ligt echter in de beveiliging van de luchtvaart.

Samenwerking om Europese bedrijven ook aan Amerikaanse richtlijnen te laten voldoen

Om Europese bedrijven te laten voldoen aan richtlijnen voor de Amerikaanse markt, is aXite Security Tools een samenwerking aangegaan met een Amerikaanse partner, SteelCloud.

Met behulp van een tool van SteelCloud aan het assortiment van aXite, kunnen zij Europese bedrijven helpen om te voldoen aan CIS én STIG-richtlijnen voor hardening van hun systemen. De Amerikaanse STIG-richtlijn gaat veel verder dan de Europese regelgeving, waardoor Europese bedrijven niet direct actief kunnen worden op de Amerikaanse markt. aXite Security Tools kan deze bedrijven vanaf nu helpen.

Het AX-CONTROL programma maakt gebruik van een ‘agentloze architectuur’, waardoor organisaties geen aparte software meer hoeven te installeren op hun operationele technologische onderdelen. Hierdoor kan het cyberveilig maken van IT-apparatuur worden geautomatiseerd en de onderhoudstijd worden teruggebracht van gemiddeld 10 uur naar slechts 1 uur per jaar.

Hulp van de Nederlandse ambassade in Washington en RVO

De activiteiten op de Amerikaanse markt werken dus 2 kanten op. aXite heeft daarbij goed gebruikgemaakt van het Nederlandse postennet in de VS. Via Taake Manning, hoofd van het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) hebben ze deelgenomen aan netwerkevenementen die georganiseerd zijn door of met medewerking van de Nederlandse ambassade in Washingto.

Verder is aXite deelnemer aan de PIB Cyber Security VS. PIB is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. Meer informatie: Partners for International Business (PIB) (rvo.nl)

Download rapport Je verlaat deze website