Holland Paviljoen op SEMICON Japan 2018

woensdag 12 december 2018
Tokyo Big Sight
Japan, Tokio
Evenement data:
12-12-2018t/m 14-12-2018 - Tokyo Big Sight - Japan, Tokio
Organisator: 
IA-netwerk van de Nederlandse ambassade in Tokio
Entreekosten: 
Betaald
Bedrag: 
Dit is een interessepeiling.
Voertaal: 
Engels

Bent u als ondernemer of als kennisinstelling actief in de halfgeleiderindustrie? Neem dan deel aan het Holland Paviljoen op SEMICON Japan van 12 tot en met 14 december in Tokio.
SEMICON Japan is een van de grootste internationale beurzen voor de halfgeleiderindustrie. In 2017 trok de beurs zo'n 65.000 bezoekers, waaronder enkele duizenden vertegenwoordigers uit China, Taiwan en Zuid-Korea. Op initiatief van het Innovatie Attaché Netwerk in Tokio nam een Nederlandse delegatie voor het eerst deel met een Holland Paviljoen op deze beurs.

Kansen Nederlandse bedrijven
Japan speelt een belangrijke rol in de internationale halfgeleiderindustrie. Japanse bedrijven zijn verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de wereldmarkt voor Semiconductor Manufacturing Equipment (SME). De Japanse regering en het bedrijfsleven zetten stevig in op digitalisering van de maakindustrie, zelfrijdende auto's, mobiel internet, Artificial Intelligence en Big Data. Dit biedt kansen voor Nederlandse hoogwaardige toeleveranciers en R&D-instellingen.

Type activiteit: 
Sectoren: 
Land (locatie evenement): 
Japan
Werelddeel: 
Azië