Invest International

Invest International financiert Nederlandse oplossingen voor mondiale uitdagingen

Groeiambities in opkomende markten waaronder Afrika, Azië of het Midden-Oosten en op zoek naar financiering? Invest International ondersteunt bedrijven bij het internationaal financieren van Nederlandse oplossingen voor mondiale uitdagingen. Om bij te dragen aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) en aan het verdienvermogen van de Nederlandse economie. Vandaar de slogan: ‘Dutch Solutions for Global Challenges’.

SDG’s en impact
Met financiering op maat en expertise in projectontwikkeling laat Invest International internationale projecten groeien en bloeien. De kennis, contacten en ervaring van het team van ruim 140 professionals helpen Nederlandse bedrijven, overheden van ontwikkelingslanden en investeerders bij het creëren van impact. Met nadruk op twee SDG’s: Waardig werk en economische groei (SDG 8) en Klimaatactie (SDG 13).

Financieringsoplossingen
Als private onderneming heeft Invest International een gereedschapskist gevuld met publiek investeringsgeld en instrumenten om dit geld in te zetten. De expertise zit in export-, project- en waardeketenfinanciering. Invest International kan zelf honderd procent financieren of financiert samen met banken. Een financieringsarrangement op basis van een combinatie van een overheidssubsidie en een commerciële lening of zachte lening is in soms ook een optie. Denk hierbij aan het Dutch Good Growth Fund of het Dutch Trade and Investment Fund, dat leningen, garanties en investeringsfinanciering biedt.

Tot slot kunnen mkb-bedrijven aankloppen voor financiering van kleine exporttransacties dankzij een samenwerking met vermogensbeheerder OHV en Atradius Dutch State Bank. Het gaat om bedragen vanaf 100.000 euro tot circa 5 miljoen euro.

Voor start-ups, mkb en overheden
Invest International is er voor start-ups, het mkb, grote ondernemingen en investeerders. Maar ook voor infrastructuurprojecten van overheden. Hierbij gaat het om impactvolle infrastructuuroplossingen waarbij het Nederlandse bedrijfsleven een rol kan spelen.

De focus ligt op vijf sectoren waar Nederland goed in is: Water & infrastructuur, Energie, Gezondheidszorg, Duurzame Productie en Agri-food.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de cases van Invest International en zie waar impact wordt gemaakt.