Makkelijk met uw website de grens over

Bron:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

We spreken met Niels Arts, één van de oprichters van Clonable, een bedrijf dat websites 'kloont' en vertaalt. Clonable maakt het makkelijker voor ondernemers om met hun bedrijf de grens over te gaan. Arts: "Wij pakken dingen niet graag half aan."

Na zijn studie geschiedenis ging Arts de journalistiek in. Al snel kwam hij erachter dat hij goed was in digitale zaken en het verkopen van zijn artikelen, en dat hij dat best leuk vond. Hij bouwde voor kennissen webshops in horlogebandjes en hockeyspullen, en daarmee ging hij al snel internationaal. In 2019 begon hij samen met 2 mede-oprichters de start-up Clonable. Inmiddels heeft het bedrijf klanten door heel Europa, van Spanje tot Duitsland en Zweden.

Europese markten zijn relatief makkelijk te betreden, maar de vele verschillende talen zorgen voor een barrière. Clonable zorgt niet alleen voor de continue vertaling van websites en webshops, maar ook voor het vergroten van de vindbaarheid door zoekmachine-optimalisatie (SEO). Arts: "Om op te schalen in het buitenland met bijvoorbeeld een webshop heb je continu vertalingen nodig. Nieuwe producten vergen voortdurend onderhoud. Wij combineren een aantal AI-tools om dat proces te versnellen."

Lees onze drie tips om makkelijk met uw website de grens over te gaan.

Bron: RVO.