Marktrapport duurzaamheid in Braziliƫ

Bron:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Duurzame energie

Brazilië maakt al flink gebruik van hernieuwbare energie: momenteel wordt 41% van alle verbruikte energie duurzaam opgewekt. In 2017 is een nieuwe wet aangenomen om de productie van hernieuwbare energie aan te jagen. De verwachting is dat het hieraan gekoppelde programma RenovaBio zal zorgen voor meer gebruik van biobrandstoffen. Het uiteindelijke doel is om 43% minder broeikasgassen uit te stoten.

Offshore windparken

Het gebruik van energiebronnen zoals onshore wind en zon groeit hard. Voor uitbreiding van duurzame energie richt de Braziliaanse overheid zich nu op offshore windparken. Het land heeft een uitgestrekte kustlijn en kwalitatief goede windbronnen met een potentieel van 697 GW. Dat is 24 keer groter dan de huidige wereldwijde capaciteit en 10 keer groter dan de potentie in Nederland. Hier liggen kansen voor Nederlandse ondernemers kennisinstellingen.

Zoek je een partner in de Braziliaanse energiesector?

Kijk dan eens bij International Clean Energy Partnership (ICEP). Dit programma ondersteunt Nederlandse bedrijven die producten en diensten aanbieden op het gebied van hernieuwbare energie, bij het zakendoen in het buitenland.

Marktrapport Biogas Minas Gerais

In het laatste kwartaal van 2020 en het 1e kwartaal van 2021 heeft de Netherlands Business Support Office (NBSO) in Belo Horizonte een onderzoek laten uitvoeren naar zakelijke kansen in de biogassector in Minas Gerais. Het rapport geeft je een overzicht van de huidige biogassector, de kansen die er liggen, en hoe u daarop kunt inspelen.

Meer lezen over de ontwikkelingen in deze sector? Bekijk onderstaande marktrapporten dan eens.

Biogas and biomethane opportunities in Brazil

Biogas and methane opportunities in Brazil 2019 (Executive Summary) 

Bron: RVO 

Download rapport Je verlaat deze website