Marktrapport life sciences & health (LSH) Braziliƫ

Bron:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Health

Gezondheidszorg is in Brazilië een grondrecht. Dat betekent dat momenteel meer dan 207 miljoen Brazilianen recht hebben op zorg. Sinds 1990 ontvangen de inwoners gratis gezondheidszorg via SUS (het publieke nationale zorgsysteem). De inwoners kunnen ook gebruikmaken van (betaalde) private zorg. Daarmee heeft Brazilië de grootste markt voor zorg in Zuid-Amerika.

De sector is aan het groeien. Economische welvaart heeft ervoor gezorgd dat een grotere middenklasse nu private verzekeringen kan betalen. Ook hebben zij meer geld voor medicijnen. Een andere oorzaak van groei is de vergrijzing van de Braziliaanse bevolking. In 2030 zal 18,7% van de inwoners bejaard zijn. Daarnaast nemen chronische (welvaarts)ziekten onder de bevolking toe.

De sector moet dus noodgedwongen investeren om de productiviteit op peil te krijgen. Het resultaat is dat er meer ruimte is voor buitenlandse investeringen. Zo mogen buitenlandse bedrijven sinds 2015 investeren in Braziliaanse ziekenhuizen.

Life Sciences

De verkoop van geneesmiddelen is in de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. De Braziliaanse overheid reguleert medicijnen sterk. De regulering omvat ontwikkeling, prijs en verspreiding. Mede dankzij de overheid is er een stevige markt voor lokale generieke geneesmiddelen.

De deelstaat São Paulo is het hart van de life sciences en health sector. De staat bevat private en publieke ziekenhuizen van hoge kwaliteit. Ook is 38% van de LS&H-bedrijven in deze staat aanwezig.

Meer lezen over de ontwikkelingen in deze sector? Bekijk onderstaande marktrapporten dan eens.

Business opportunities in LSH sector Minas Gerais Brazil for Dutch SME's 2021 

Brazil Life Sciences Health Market Study 2019 

Bron: RVO

Download rapport Je verlaat deze website