Hoe kom ik aan de nodige exportkennis?

Het maken van een exportplan helpt je alles op een rij te zetten. Denk aan vragen als: “Hoe regel ik het transport en de verzekeringen?”, “Hoe vind ik een klant in het buitenland?” en “Moet ik werken met een distributeur in het buitenland?”. Onderstaande partijen kunnen je helpen.

Evofenedex helpt je bij het maken van een exportplan. Exportsucces begint tenslotte met een gestructureerde aanpak. Tevens kunnen zij je helpen met bijvoorbeeld exporttrainingen en opleidingen.

Lees meer

Waar dien je bij stil te staan om een stevige positie op de buitenlandse markt te bemachtigen? De Rabobank helpt je niet alleen verder op gebied van financiën, maar ook met de nodige kennis.

Lees meer

Op de landenpagina’s van RVO.nl vind je informatie over zakendoen in het buitenland voor meer dan 100 landen. Ook kunnen onze regio-experts gratis met je de markt verkennen of een landenvergelijking maken. Zij geven je graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Lees meer

Metaalunie adviseert haar lidbedrijven op gebied van internationaal ondernemen. Van scan en bijeenkomsten tot een persoonlijk advies.

Lees meer

KVK biedt je informatie en inspiratie over de export naar landen binnen en buiten de EU: van informatie over exportdocumenten en antwoorden op veelgestelde vragen tot inspirerende praktijkverhalen en contactmogelijkheden met experts.

Lees meer

Op HulpbijBrexit.nl bieden VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid praktische tips voor ondernemers om - ondanks alle onzekerheid - aan de gang te gaan met de voorbereidingen op Brexit.

Lees meer

Bij internationaal zakendoen komt er veel op je af, zoals wetgeving, andere culturen en marktverkenning. Hoe maak je de juiste keuzes? Wat voor onderzoek wil je doen? Daarom hebben we als ING samen met andere ondernemers de Export game ontwikkeld. Je speelt het bordspel samen met ING.

Lees meer