Welke markt is geschikt voor mijn product?

Bij het bepalen van de juiste markt om naar te exporteren, spelen veel factoren mee. Hoe groot is de doelgroep in het land of de regio die je op het oog hebt? Hoe is de koopkracht? Hoe sterk is de concurrentie aanwezig? Staat de bevolking wel open voor buitenlandse producten? Is het ondernemingsklimaat stabiel? Hoe regel je de logistiek?
De kans op succes schiet behoorlijk omhoog door goed marktonderzoek te doen. De onderstaande partijen kunnen je daarbij helpen.

Zoek je een nieuwe afzetmarkt in het buitenland, maar weet je nog niet precies welk land? Op de landenpagina’s van RVO.nl vind je informatie over zakendoen in meer dan 100 landen. Ook kunnen onze regio-experts gratis met je de markt verkennen of een landenvergelijking maken.

Lees meer

NlinBusiness heeft wereldwijd 40 kansrijke stadsregio's geselecteerd. In deze steden heb je als ondernemer grote kansen op zakelijk succes. Bij NlinBusiness vind je relevante informatie over deze steden die jou verder helpt.

Lees meer

Exporteren draagt bij aan de groei van je onderneming. Maar de wereld is groot. Welke landen bieden de meeste kansen voor jouw product? KVK helpt je met de handige en gratis KVK Export Nieuwe Markten-tool.

Lees meer