Welke Incoterms® of leveringsvoorwaarden spreek ik af?

De ICC Incoterms® zijn gestandaardiseerde internationale leveringsvoorwaarden die je met jouw klanten en leveranciers kunt afspreken. Dit zijn regels waarmee je direct wereldwijd afspraken maakt over transport, verzekering en plaats van levering. Het zijn kant en klare setjes afspraken, met hun eigen afkorting. Elk voor een bepaalde situatie.

Elke 10 jaar update de International Chamber of Commerce (ICC) de Incoterms®. Onlangs publiceerde de ICC de Incoterms® 2020. De afspraken in de versie van 2020 zijn aangepast naar de praktijk van nu.

Je mag werken met iedere Incoterms® versie (2020, 2010, 2000 etc.). Maar vermeld altijd het jaar van de gebruikte versie bij de afgesproken Incoterms-regel. Zo weet je welk setje afspraken nu voor jouw overeenkomst geldt.

Wat betekenen de afkortingen en welke Incoterms®-conditie kun je het beste afspreken? Lees het na in de online kennisbank. Daarnaast kun je bij evofenedex ook advies op maat krijgen en Incoterms-trainingen volgen.

Lees meer

De advocaten van FME hebben als auteur van de FME-leveringsvoorwaarden én als mede-auteur van de voor export bedoelde ORGALIM-voorwaarden alle kennis en expertise in huis om je de juiste weg te wijzen. Ook organiseren wij workshops om Incoterms en deze voorwaarden goed te begrijpen en te hanteren.

Lees meer

Welke Incoterm je ook kiest, geen Incoterm is fout. Maar past de Incoterm wel bij de afspraken die je met je klant maakt? KVK helpt je met informatie en inspiratie hierover.

Lees meer

Bij zaken doen met internationale zakenpartners is het belangrijk dat je leveringsvoorwaarden gebruikt, zoals de Metaalunievoorwaarden of de ORGALIM-voorwaarden. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste Incoterm gebruikt. Zo baken je op een heldere manier de wederzijdse verplichtingen af en verklein je de risico’s van juridische complicaties. Metaalunie adviseert je hier graag bij.

Lees meer