Hoe beperk ik financiële risico’s?

Ondernemen in het buitenland brengt risico’s met zich mee. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om die risico’s te beperken. Denk aan het verlagen van wisselkoersrisico’s, factoring en kredietverzekering. Wat zijn de mogelijkheden?

Voor het beperken van financiële risico's kun je naar de overheid of een adviseur. Maar je kunt ook sparren met andere ondernemers. Zo kom je snel meer te weten over het vermijden van financiële valkuilen. NlinBusiness brengt je graag in contact met andere ondernemers en lokale financiële dienstverleners.

Lees meer

Er zijn verschillende methodes om als exporteur je financiële risico's te beperken. Denk bijvoorbeeld aan een exportkredietverzekering of het werken met een Letter of Credit (L/C). Lees er meer over in ons dossier Financiële aspecten.

Lees meer

Wil je sparren om je financiële risico's in kaart te brengen? Bij de KVK Financieringsdesk kun je deze vragen stellen. Ook helpen onze specialisten je met informatie en inspiratie over andere financieringsvraagstukken.

Lees meer

Als je zaken doet buiten de eurozone is de kans groot dat je betalingen en/of ontvangsten plaatsvinden in een vreemde valuta. Doordat de internationale valutamarkten constant in beweging zijn, krijg je te maken met valutarisico’s. Je kunt de risico's beheersen en afdekken met valutatransacties. Onze experts helpen je graag verder.

Lees meer