Is er een adviseur met wie ik kan praten over mijn exportplannen?

Een adviseur kan je veel vertellen over zakendoen in het buitenland. Bijvoorbeeld over de beste vestigingslocatie, de beste hotels, de cultuur en over de omgangsvormen. Praktische informatie die je goed op weg kan helpen.

NLinBusiness brengt je in contact met Nederlandse en internationale ondernemers en lokale dienstverleners. Dat doen ze door evenementen en matchmaking-sessies in nauwkeurig geselecteerde Cities of Opportunity te organiseren. Zo bouw je snel een netwerk op en kun je direct kennis en inzichten uitwisselen met andere ondernemers. Inspirerend, leerzaam, leuk en nuttig!

Lees meer

Evofenedex beschikt over een eigen team van ledenadviseurs voor zowel praktische kwesties als meer strategische vraagstukken. Daarnaast kunnen we je in contact brengen met een uitgebreid netwerk aan specialisten.

Lees meer

De regio-experts van RVO.nl kunnen gratis onderzoek doen naar het land waarin je wilt ondernemen. Ook helpen zij bij het vinden van buitenlandse agenten, distributeurs of leveranciers. Zij geven je graag persoonlijk advies voor zakendoen in het buitenland.

Lees meer

KVK biedt ondernemers het KVK International Business Platform (KVK IBP). Dit nieuwe platform brengt jou in contact met collega-ondernemers en landenspecialisten.

Lees meer

Plannen om internationaal zaken te doen? Dan komt er veel op je af, zoals een andere cultuur en de zoektocht naar de juiste handelspartner.  Waar je aan moet denken en hoe andere ondernemers het hebben aangepakt, is samengevat in vier fasen. Meer weten over internationaal zakendoen? Vraag een gesprek aan.

Lees meer

Wanneer je internationaal onderneemt, kun je bij Metaalunie terecht met je vragen. Metaalunie-ledenadvies biedt bedrijfseconomisch en juridisch advies. Adviseurs kunnen je adviseren bij het oriënteren, het zoeken van informatie, marktkansen of zakenpartners, en de praktische uitvoering van het internationaal ondernemen. Denk daarbij aan juridische aspecten, zoals contracten, algemene voorwaarden, aansprakelijkheid, btw-zaken, douaneformaliteiten en sancties. Metaalunie helpt je graag verder.

Lees meer