Deelname ExpoPlantas Colombia 2023

woensdag 20 september 2023

Bogotá

Evenement data

Van 20 september 2023 15:00 Tot 23 september 2023 03:00

Als bloemenexporteur behoort Colombia al decennia tot de wereldwijde koplopers, maar ook de sector voor potplanten is in opkomst. Daarom is Nederland gastland op ExpoPlantas in Bogotá van 20 t/m 22 september 2023. De beursdeelname wordt georganiseerd door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Landbouwraad bij de Nederlandse Ambassade te Bogotá in samenwerking met het Holland House Colombia. Met een imposant landenpaviljoen neemt Nederland een prominente plaats in tussen de naar verwachting 100 standhouders. 

Een snelgroeiende sector

Volgens Colviveros telt de sector in Colombia ruim 3.000 kwekers en producenten van levende planten en sierplanten. Ongeveer 1.950 hectare wordt gebruikt voor de productie die zich voornamelijk concentreert in de departementen: Cundinamarca (65%), Antioquia (20%), en Eje Cafetero, Valle del Cauca en andere regio's van het land (15%). De binnenlandse markt wordt geschat op 35 miljoen euro. Daarnaast groeit de export jaarlijks met meer dan 20%. Bedrijven als Bromelias de Colombia, Darwin Colombia, Plantas del Tambo en Vivero Tierra Negra doen het goed in afzetmarkten als de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Nederland is de vijfde bestemming.

Nederland als referentie

ExpoPlantas 2023 is hét platform voor de Colombiaanse kwekerijsector, waar de nationale en internationale vraag en aanbod van levende planten en sierplanten in Colombia elkaar vinden. Het is de uitgelezen plek voor Nederlandse bedrijven die zich toeleggen op de productie van uitgangsmateriaal, innovatieve concepten en verpakkingen.

Kansen zijn er onder meer voor:

Productie van plantmateriaal
- Voor levende planten phalaenopsis, poinsettia's, Begonia Elathios, Kalanchoë, en andere soorten
- Voor sierplanten zoals bomen, struiken, planten van de familie Poaceae, Dracaena fragrans, Dracaena marginata, Cyperus alternifolius, Bromelia aechmea, Bromelia guzmania, Dieffenbachia ssp, Maranta leuconeura, Cyclamen, en andere soorten sierplanten
- Voor de teelt van fruitgewassen

Input voor de sector
- Zaden en zaailingen
- Meststoffen, pesticiden, substraten en andere inputs
- Bloempotten
- Kiembakken
- Kassenbouwtechnologie en -inrichting
- Trosboog- en entclips en trossteunen

Innovatieve concepten
- Teeltinnovatie met apparatuur of software
- Verticale gewassen
- Onderzoek naar nieuwe plantenfenotypes
- Plantveredeling
- Verpakkingssystemen
- Herbruikbare verpakkingen voor levende planten
- Verpakkingen om vochtverlies van de plant te vertragen

Deelname en kosten

De Nederlandse Ambassade zal i.s.m. het Holland House Colombia een Nederland Paviljoen van ca. 72 m2 inrichten om een zo groot mogelijke groep Nederlandse bedrijven de kans op deelname te bieden. De volgende opties worden aangeboden:
- Individuele stands van 12 m2: € 1.100 per stand
- Individuele stands van 8 m2: € 800 per stand
- Individuele stands van 4 m2: € 400 per stand
- Deelname via de gedeelde NL Lounge à € 150 per bedrijf

Deze tarieven zijn inclusief de volledige basisinrichting (structuur/wanden, logo, tafel en stoelen, verlichting en stroomvoorziening) en exclusief BTW. Andere elementen kunnen - mits passend in het Nederland Paviljoen concept - in overleg worden toegevoegd.
Onderdeel van het missieprogramma zijn ook veldbezoeken en een netwerkreceptie in de NL Lounge.

Kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening. Voor suggesties voor uw reis en verblijf kunt u terecht bij Holland House Colombia.

U kunt zich hier aanmelden tot uiterlijk 14 juli.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Landbouwraad Bogotá
Nederlandse Ambassade Colombia
Leontine Crisson
+57 1 6384222
BOG-LNV@minbuza.nl 

Holland House Colombia
Jan Willem van Bokhoven
+57 1 7449566
jwvanbokhoven@hollandhouse-colombia.com 

Ga naar website Je verlaat deze website